30 aprilie 2024
ActualitateSascutul este Sat European de Tineret 2019

Sascutul este Sat European de Tineret 2019

Patru sate din România vor purta în 2019 titlul de Sat European de Tineret într-un proiect pilot „National Youth Village – Romania” inițiat de Asociatia Pentru Dezvoltare Activa ADA din Bacău, Asociatia DEIS, Go Free – Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile.

„European Youth Village” este un proiect ce vine cu o viziune nouă, urmărind să contribuie la dezvoltarea sectorului tineret în mediul rural din România, având la bază experiența organizațiilor partenere de a desfășura activități cu tinerii din mediul rural și comunități multietnice.

Demersul este sprijinit de autoritățile locale din cele patru comune, între care se numără și Sascut, județul Bacău. Programul va fi lansat de Ziua Internațională a Voluntariatului, pe 5 decembrie 2018, când reprezentanții tinerilor și ai autorităților locale din Sascut vor prelua oficial titlul de Sat European de Tineret.



„European Youth Village este un program pilot ce urmărește facilitarea cadrului necesar consolidării politicilor publice de tineret în mediul rural, la nivel național și internațional, prin dezvoltarea unui program pilot care să contribuie la activarea tinerilor și autorităților publice din aceste comunități.

Prin implementarea acestui program ne propunem să dezvoltăm bune practici în domeniul tineretului și să oferim un model pozitiv de organizare comunitară a tinerilor din mediul rural, un model ce va putea fi multiplicat la nivel județean, național și european”, a declarat Victor Cătălin Toma, președinte al Asociației pentru Dezvoltare Activă Bacău și coordonator proiect.

„#Sascut2019 – Un sat pentru tineri” este sloganul sub umbrela căruia se vor desfășura în perioada 5 decembrie 2018 – 4 decembrie 2019 activitățile planificate în cadrul programului pilot prin care se va contribui la creșterea sectorului de tineret în comuna Sascut. Proiectul este finanțat prin programul Uniunii Europene, Erasmus+RO, Acțiune cheie 3 – Dialog Structurat.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri