30 aprilie 2024
SportCăinaRi 77, în stilul lui CR 7

CăinaRi 77, în stilul lui CR 7

Un gol de trei puncte. Și de trei stele. În stilul lui Cristiano Ronaldo: lovitură liberă de la 22 de metri direct în vinclu. Nu doar execuția a fost copy-paste după CR7, ci și modul în care a fost sarbătorită: salt cu răsucire și aterizare la punct fix cu picioarele și mâinile depărtate. Reușita lui Cornel Căinari din meciul cu UTA Arad a adus Aerostarului cea de-a treia victorie la rând, iar autorului său elogiile asistenței.

„O bijuterie de gol”, a sunat caracterizarea făcută de antrenorul „aviatorilor”, Florin Bratu. „Unul dintre cele mai importante goluri din carieră. Și un cadou pentru propria-mi zi de naștere”, a spus Căinari, care, lunea trecută, a împlinit 30 de ani.

-Cornele, golul de sâmbătă are un background interesant. Cu o zi mai devreme, tu, Hurdubei și Mihăeș i-ați cerut antrenorului Florin Bratu ca la finalul antrenamentului să vă lase să mai rămâneți pe teren vreme de un sfert de ceas pentru a exersa loviturile libere.



-Într-adevăr, am rămas după antrenament să exersăm loviturile libere și țin minte că la final, când mergeam spre vestiare, i-am zis lui Hurdubei: „Hurdule, dacă mâine avem parte de o lovitură liberă, omul de la tabelă poate să modifice deja scorul. Că bat eu, că bați tu, sigur va fi gol”.

-Și ai bătut tu.

-Simțeam că e poziția perfectă: nu foarte aproape de poartă, astfel încât să pot imprima și efect dar și tărie șutului, plus că era și ușor lateral stânga. Am tras peste zid, direct la vinclu. Având în vedere și frumusețea, dar și importanța sa, pot spune că e unul din cele mai frumoase goluri din carieră.

– Evident, l-ai sărbătorit în stilul lui Ronaldo…

-…jucătorul meu preferat. Ar fi fost culmea ca tocmai după un astfel de gol să nu execut săritura lui Cristiano. M-am îndreptat spre zona din tribună unde se afla cumnatul meu, care este jandarm în Bacău, și i-am dedicat golul. A doua dedicație… mi-am făcut-o mie însumi. La împlinirea vârstei de 30 de ani, un astfel de gol, care a adus Aerostarului a treia victorie la rând era cel mai potrivit cadou.

-De la venirea lui Florin Bratu, o țineți dintr-o victorie într-alta. Ce a adus nou „Mitraliera”?

-Entuziasm și încredere, înainte de toate. Faptul că un antrenor care în urmă cu puțin timp stătea pe banca lui Dinamo a ales să preia Aerostarul într-un moment critic pentru echipă ne-a făcut și pe noi să credem cu tărie ca putem s-o scoatem la capăt. Florin Bratu are un stil propriu. Ne cere părerea, ține cont de ea și ne face să ne simțim importanți. E îmbucurător că venirea unui nume precum Florin Bratu și seria aceasta de rezultate bune a făcut ca lumea să umple stadionul nostru. Dincolo de faptul că ne ajută mult, lucrul ăsta spune multe.

-Urmează două meciuri grele, cu Academica Clinceni și Sportul Snagov.

-Păi care meci a fost ușor în acest sezon? Campionatul oferă surprize la tot pasul, așa că trebuie să rămâi concentrat mereu. Drept dovadă, la Brăila, am făcut 3-3 cu ultima clasată, iar la Timișoara, cu penultima clasată, ne-am impus cu 2-1 după ce la pauză eram conduși cu 1-0. Că jucăm cu echipele din coadă, că întâlnim formațiile din frunte, trebuie să dăm sută la sută pe teren. Așa vrem să facem și sâmbătă, la Clinceni, așa vrem să facem și acasă, cu Snagovul, etapa următoare.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri