Nu se liniștesc lucrurile la Dărmănești. Petiție online împotriva romilor

    În ciuda faptului că autoritățile locale și județene consideră că situația de la Dărmănesti este sub control, lucrurile nu s-au liniștit, după evenimentele de duminică după-amiază, când un tânăr rom a accidentat mortal o fetiță de 7 ani.

    Încă de duminică seară, după ce zeci de romi s-au adunat în față secției de poliție unde fusese reținut șoferul, care fugise de la locul accidentului, pe rețelele sociale au început să apară discuții și îndemnuri la acțiune, locuitorii din zona plângându-se de furturile de lemne comise de romi și de manieră agresivă de conducere a mașinilor de către aceștia, toate, spun ei, sub privirea blândă a autorităților.

    Darmaneștenii susțin că atitudinea pasivă a autorităților față de încălcările repetate ale regulilor de civilizație și ale legilor se datorează unor calcule electorale și nu mai acceptă ca o minoritate să sfideze o majoritate.



    După discuțiile de pe facebook a apărut și o petiție online în care se cere suspendarea permiselor de conducere ale romilor din localitate și “întărirea pazei” în cartierul romilor.

    “Această petiție are rolul de a trage un semnal de alarmă asupra neregulilor care se petrec în Dărmănești. Este dureros că a trebuit să moară un suflet nevinovat pentru ca oamenii să deschidă ochii. Sunteți de acord să întărim paza în cartierul de [cuvânt interzis, n.n.] iar acestora să le fie suspendat dreptul de a conduce autovehicule?”

    Petiția a fost semnată deja de peste 230 de persoane, mulți dintre semnatari, însă, alegând să rămână anonimi.

    Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"