30 aprilie 2024
ActualitateLetea Veche: Festinul Toamnei, cu elevi, părinți și profesori

Letea Veche: Festinul Toamnei, cu elevi, părinți și profesori

La Școala Gimnazială Letea Veche, în cadrul celei de a treia ediții a activității educative Festinul Toamnei organizată sub îndrumarea prof. Mihaela Custură, director, și a prof. pentru învățământ primar Dorina Ciudin, coordonatorul de programe și proiecte, s-au reunit, joi dimineață, toate minunile toamnei: gutui ochioase, mere îmbujorate, nuci uriașe, bostănei pentru plăcintuțe, gemuri, dulcețuri, murături, bucate îmbietoare promovate de târgoveți haioși cu glasuri pițigăiate.

Evenimentul a avut loc în curtea școlii, care a devenit de la prima oră un furnicar animat de copilași inventivi. Câtă zarvă! Cum să nu fie admirați micii târgoveți de toți trecătorii?! Îmbrăcați în costume populare, cu obrajii aprinși și ochii emoționați, umblau de colo-colo să obțină cât mai mulți bănuți pe produsele lor bio. Unii aduceau oferte generoase: „Cumperi șase sărmăluțe, primești gratuit o învârtită!”

Alții erau mai generoși:„Caș, caș de oaie! Ieftin! O felie cu zacuscă bonus!” Culorile și foșnetul toamnei s-au strâns într-un singur loc și au dansat în ritmul frunzelor căzute de nuci, a pașilor repeziți ai prichindeilor. Dascălii și-au dăruit întregul talent și au intrat și ei în hora toamnei și a jocului copiilor.



Părinții și-au demonstrat calitățile de gospodari, leteni extraordinari: au încărcat coșuri cu mere și struguri, au împopoțonat platouri cu tot felul de plăcintuțe și prăjiturele, au fardat sărmăluțele cu smântână și mămăliguță, iar mesele s-au mândrit cu dumitrițele ochioase. Au fost și cumpărători de seamă: edilii comunei, primarul Petru Dochiei și viceprimarul Daniel Iorga, alături de angajații primăriei, care au umplut buzunărelele copiilor cu bănuți care vor fi cheltuiți de aceștia în scop educativ.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri