30 aprilie 2024
OpiniiEditorialScoatem timid capul în lume

Scoatem timid capul în lume

Nu-i rău şi cred că merită banii. Este o deschidere pentru economia băcăuană spre lume, spre lumea bună a afacerilor. Nu este o confruntare, un concurs, ci o fotografie color a tot ce are mai bun, acum, economia băcăuană.

Este al doilea an consecutiv când suntem invitaţi la Târgul Internațional de Investiții ExpoReal organizat la MesseStadt München – Germania. După târgurile de sarmale, plăcinte şi ii, târgul din Germania solicită prezenţa firmelor economice, investitorilor, cu potenţialul lor actual şi de perspectivă din întreaga lume, inclusiv din spațiul academic.

Cum oglinda are două feţe, pe una este ceea ce suntem, iar pe alta ceea ce vrem să fim, care sunt oportunităţile, proiectele, facilităţile, ofertele, care pot deveni atractive pentru potenţialii investitori. Ne ducem la München, am văzut, cu ce avem mai bun din ce a mai rămas viu în Bacău.

Aud că sunt ecouri şi semnale pozitive de la precedenta ediţie, nu mulţi, dar suficienţi investitori au venit să vadă, să studieze la faţa locului ce s-a prezentat la târg. Ieşim timid în lume, cu mult, cu puţin, important să ai curaj să te prezinţi, frumos, decent, cu un pavilion care să ne facă cinste. Am mai văzut România la diferite târguri de prestigiu, însă, cum se întâmplă, am dat cinstea pe ruşine. Este bună marfa, dar contează şi ambalajul.

Decât să aruncăm banii pe proiecte sterpe, de faţadă, gălăgioase, profitabil este să-ţi pregăteşti o echipă specializată, o echipă de rang european, plătită bine, care să se ocupe de promovarea economiei, turismului, infrastructurii, tehnologiei etc., iar acasă să facem autostrăzi, drumuri expres, aeroporturi, curăţenie, ca buni gospodari, să fie judeţul cum era odaia cea bună a bunicii, că de restul au grijă oamenii care au bani şi vor să-i înmulţească.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri