7 mai 2024
Top StoryUn proiect admirabil a doi absolvenți ai Colegiului Național ”Dimitrie Cantemir” din...

Un proiect admirabil a doi absolvenți ai Colegiului Național ”Dimitrie Cantemir” din Onești

Doi absolvenți ai Colegiului Național ”Dimitrie Cantemir”, Cristian Ștefan Țuțuianu și Ștefan Dănăiță, care au studiat la universități de prestigiu din Marea Britanie, nu au uitat frumoșii ani de liceu din Onești și au făcut un lucru deosebit. Cristian Ștefan Țuțuianu a inițiat și dezvoltat proiectul ”școlii de vară” de informatică, el având sprijinul unui alt ”cantemirean” – Ștefan Dănăiță.

Este de notat faptul că inițiatorul acestui proiect, Cristian – Ștefan Țuțuianu este absolvent al Colegiului Național ”Dimitrie Cantemir” ce a studiat la Universitatea din Manchester în timp ce Ștefan Dănăiță a urmat studiile la Universitatea din Sheffield, ambii fiind atrași de lumea computerelor. ”Atelier Intensiv Web” a fost numele acestei prime ediții a Școlii de vară de informatică, la care au participat un număr de 30 elevi ai Colegiului Național ”Dimitrie Cantemir” din Onești.

La finalul activităților acestei inedite școli Cristian Ștefan Țuțuianu a declarat: ”M-am simțit onorat să trec din nou pragul Colegiului Național «Dimitrie Cantemir» și am fost impresionat de numărul neașteptat de mare al elevilor participanți cât și de tenacitatea de care au dat dovadă. Scopul meu a fost și este acela de «a da înapoi» – încredere, cunoștințe, viziune – din ceea ce mi s-a oferit din momentul în care am ales ca să plec din România. Țin să îi felicit pe toți cei care au ales să participe și să contribuie la reușita proiectului «Școala de vară».



Satisfacția este atât de mare cu cât atelierul și-a atins scopul, de a-i inspira pe elevi și a le oferi o altă perspectivă asupra informaticii. În spiritul «întotdeauna este loc de mai bine» îmi propun să ridic ștacheta în anii ce vor urma”.

Andrei Voicu, participant la această ”școală de vară”, a menționat: ”așteptările mi-au fost depășite și nu este vorba despre ce am descoperit în materie de programare de jocuri ci și despre atitudinea deschisă și pozitivă a celor doi formatori. La final de curs privesc totul drept o experiență extrem de interesantă, alături de oameni experimentați care ne-au împărtășit puțin din ceea ce înseamnă programarea. E ceea ce mi-aș dori să se întâmple mai des în orașul nostru.”

Prof. Aliana Ifrim, director al Colegiului Național ”Dimitrie Cantemir” din Onești a mulțumit lui Ștefan Țuțuianu pentru inițiativa acestui proiect și lui Ștefan Dănăiță pentru tot ajutorul acordat și a declarat:”Mă bucur că elevii au petrecut în mod plăcut și util trei zile din vacanța lor de vară la acest «Atelier Intensiv Web» și sper ca în anul școlar care începe să organizăm ediția a doua a evenimentului, la care să invităm elevi din toate școlile oneștene”.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri