30 aprilie 2024
ActualitateA doua sesiune de admitere la Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacău

A doua sesiune de admitere la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău

De pe 3 septembrie 2018 se dă startul înscrierilor la Universitatea de stat „Vasile Alecsandri” din Bacău pentru a doua sesiune de admitere. Cu o experienţă de 57 de ani în învăţământul superior, oferta educaţională a celor 5 facultăţi Inginerie, Litere, Ştiinţe, Ştiinţe Economice, Ştiinţe ale Sportului, Mişcării şi Sănătăţii cumulează pentru licenţă un număr de 183 locuri bugetate, din care 7 locuri pentru tinerii de etnie romă şi 8 locuri pentru absolvenţii de licee din mediul rural, precum şi locuri cu taxă.

Pentru studiile universitare de master sunt disponibile 29 de locuri bugetate din care 1 loc pentru rromi şi locuri cu taxă.
Perioadele de înscriere pentru licenţă ale celor cinci facultăţi sunt: Facultatea de Inginerie; Facultatea de Litere; Facultatea de Ştiinţe; Facultatea de Ştiinţe Economice 3-20 septembrie; Facultatea de Ştiinţe ale Sportului, Mişcării şi Sănătăţii 3-14 septembrie.

De asemenea, calendarul de înscrieri pentru absolvenţii de licee din mediul rural este 3-13 septembrie, până la ora 15.
Absolvenţii care vor să urmeze studiile de master se pot înscrie după cum urmează: Facultatea de Inginerie 3-20 septembrie; Facultatea de Litere 3-14 septembrie; Facultatea de Ştiinţe 3-19 septembrie; Facultatea de Ştiinţe Economice 3-13 septembrie; Facultatea de Ştiinţe ale Sportului, Mişcării şi Sănătăţii 10-14 septembrie.



În perioada 3-10 septembrie (până la ora 15) va avea loc şi admiterea pentru românii de pretutindeni, înscrierea candidaţilor făcându-se exclusiv electronic. Pentru studiile de licenţă sunt alocate 27 de locuri, iar pentru studiile de master 19 de locuri.
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău poate asigura, pe o durată, de cel puțin un semestru, peste 150 de mobilități ERASMUS+ pentru studenți, plătite din fonduri europene, burse de studii, stagii de practică şi internship, tabere studenţeşti, acumularea de experienţă prin practică la postul de radio studenţesc UNSR Bacău şi postul Academic TV, precum şi multe activităţi extra-curriculare realizate de Liga studenţească.

Universitatea a pus dispoziţia candidaţilor două linii telefonice deschise: 0787 539 061; 0234 542 411 şi două platforme: admitere.ub.ro şi arp.ub.ro, care oferă informaţii complete despre admitere.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri