30 aprilie 2024
SportUnde se mai antrenează sportivii băcăuani?

Unde se mai antrenează sportivii băcăuani?

Această întrebare nu a venit întâmplător și cred că toată lumea cunoaște în ce stare se află baza sportivă a Bacăului, altă dată de invidiat. Marți, aproape de miezul zilei, pe un teren de fotbal de lângă ce a mai rămas din Stadionul Municipal, mai multe fete de mai multe vârste jucau un fel de handbal ce ne-a adus aminte de vremurile când se practica acest sport în 11 pe teren mare. Le-am întrebat exact ce joacă și am primit un răspuns foarte tare: „ruibi”. Unele dintre ele aveau tricouri inscripționate cu „CSM”.

În zona scărilor de la Universitatea „George Bacovia”, o altă gașcă de copii urca scările sărind. Erau supravegheați de un…antrenor. Oare ce sport practică aceștia? Dacă nu-i cunoști n-ai să ghicești never. Sunt înotători. De la CS Nautica și CSM Bacău.

Bazinul de Înot fiind închis pentru reparații, antrenorii încearcă altceva. Face bine la condiția fizică. Sabin Jitaru, antrenorul celor de la CS Nautica și CSM Bacău, ne-a dezvăluit că atât timp cât vremea a fost favorabilă s-au mai antrenat la piscinele din oraș, acolo unde au găsit deschidere.



În rest au mai făcut alergări și alte exerciții, câte 3-4 ore pe zi.

„Săptămâna viitoare plecăm într-un cantonament de pregătire pentru cadeți, cu sportivul Ștefan Cozma. Este un cantonament organizat de Federație, timp de o săptămână în Bulgaria. În acest stagiu de pregătire vor veni cei mai buni copii din toată țara. Urmărim să-i aducem în formă după o vacanță mai lungă. Competițiile vor debuta în a doua jumătate a lunii octombrie.”
Sabin Jitaru, antrenor CS Nautica și CSM Bacău

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri