30 aprilie 2024
ActualitateMoment decisiv pentru Comănești. Înființarea Serviciului de Salubrizare, la mâna aleșilor

Moment decisiv pentru Comănești. Înființarea Serviciului de Salubrizare, la mâna aleșilor

Sănătatea și confortul locuitorilor orașului Comănești depind de înțelepciunea consilierilor locali și de decizia pe care aceștia o vor lua în ședința ordinară de astăzi, 28 august.

„Eu am propus înființarea Serviciului Public pentru Salubrizare, a declarat Viorel Miron, primarul orașului. Sper să voteze pentru înființarea serviciului și deblocarea acestei situații, deși era mult mai simplu dacă Asău și Brusturoasa își retrăgeau acțiunile de 10 lei. Dacă cele două comune renunțau la acțiuni, Eco Valea Muntelui, firma înființată de primărie pe un proiect europen, putea să obțină licența.” Serviciul Public de Salubrizare se va numi tot Eco Valea Muntelui. Și neajunsurile care vizează sistemul de apă și canalizare sunt în curs de rezolvare, susține Viorel Miron.

„Se află în derulare procedura de licitație pentru achiziționarea de aeratoare. Termenul dat de Garda de Mediu este de 60 de zile. Nu sunt probleme imposibil de rezolvat. Știți câte orașe din țara asta deversează apa uzată direct în râuri? Noi funcționăm pe o stație de epurare, apa trece printr-o stație de epurare, nu e deversată în Trotuș așa cum rezultă din rețeaua de canalizare”, a declarat primarul orașului Comănești.



Aleșii vor mai vota azi, 28 august, proiectul privind rectifcarea bugetului pe 2018, completarea listei de investiții, modificarea tarifelor la apă-canal, unul de concesiuni și închirieri, decontarea cheltuielilor de transport suportate de cadrele didactice, modificarea organigramei primăriei și înființarea unei societăți comerciale pe acțiuni.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri