30 aprilie 2024
ActualitateSportivii cu dizabilități se întrec la Decathlon IMF

Sportivii cu dizabilități se întrec la Decathlon IMF

Sportivi și antrenori din Austria, Polonia, Cehia, Ucraina și România au fost prezenți, în această dimineață, la deschiderea competiției Decathlon IMF – „Integrative Meetings of Friends”, dedicată persoanelor cu dizabilități.

Este pentru a doua oară când România este gazda acestui eveniment și tot pentru a doua oară când de organizare se ocupă Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului (DGASPC) Bacău.

Festivitatea a avut loc în aula Universității „Vasile Alecsandri”, alături de sportivi fiind prezenți Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean, Daniela Țîțaru, directorul DGASPC, reprezentanți ai Universității „Vasile Alecsandri”, Direcției Județene pentru Sport și Tineret, Primăriei Bacău, Lions Club Moldova, Asociației „Și totuși ca voi sunt” Răcăciuni, alți parteneri și invitați.



De la ora 10.00, pe terenul de sport al universității a avut loc parada echipelor participante la Decathlon, după care s-a dat startul întrecerilor. Reuniunea nr. 1 a cuprins probele de alergare 200 m, tras la poartă (shots on goal) și săritura în înălțime (high jump).

În reuniunea nr. 2, de la ora 15.00, au fost programate întrecerile de golf, boccia și baschet. Mâine dimineață, sportivii vor concura la alergarea pe 50 m, săritura în lungime (long jump) și aruncarea greutății (shot put), iar de la ora 15.00, la aruncarea mingii de oină (throw a ball) și finala săriturii în înălțime. Seara, după două zile de concurs, tot pe terenul universității băcăuane, va avea loc premierea câștigătorilor.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri