30 aprilie 2024
ActualitatePrimăria merge mai departe cu proiectul modernizării Cinema Orizont

- acesta va fi transformat în incubator de afaceri pentru tineri

Primăria merge mai departe cu proiectul modernizării Cinema Orizont

Consiliul local Bacău a aprobat, astăzi, modificarea sumei alocate pentru cofinanțarea proiectului de transformare a Cinematografului Orizont, care a ajuns o adevărată ruină, într-un incubator de afaceri pentru tineret.

Documentația pentru acest proiect a fost depusă la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est și a trecut de prima etapă, cea a evaluării conformității administrative și a eligibilității.

Ajuns în a doua etapă, cea de evaluare tehnică și financiară, a fost nevoie de modificarea bugetului estimat inițial pentru partea de cofinanțare.



Suma totală a proiectului rămâne 21,37 milioane de lei, însă, municipiul Bacău își crește contribuția cu peste 100.000 de lei, de la 11,72 la 11,83 de milioane.

“Este o investiție pentru tinerii acestui oraș. Am găsit soluția pentru a rezolva o problemă pe care alții au lăsat-o în urmă și au tratat-o fără responsabilitate. Așteptăm cât mai repede răspunsul Uniunii Europene și sunt convins că răspunsul pe care ni-l va da va fi unul favorabil.

Acest incubator de afaceri va ajuta ca orașul să aibă o investiție durabilă pentru viitor deoarece investițiile în tineri sunt investiții pentru viitor. Practic, dintr-o problemă care ne-a fost lăsată de alții, sunt convins că vom realiza o investiție pentru tinerii acestui oraș”, ne-a declarat primarul Cosmin Necula.

Rolul incubatorului de afaceri este de a sprijini dezvoltarea afacerilor aflate la început de activitate, firmele selectate fiind găzduite pe o perioadă determinată de timp, interval în care beneficiază de suport financiar, servicii de consultanţă şi spaţii pentru birouri.

Alături de sprijinul logistic necesar demarării activităţii, incubatorul va oferi un mediu prielnic dezvoltării afacerilor, prin facilitarea activităţilor de networking, a transferului de know-how şi prin acordarea de sprijin în dezvoltarea de parteneriate.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri