30 aprilie 2024
ActualitatePovești necuvântate

Povești necuvântate

Aproape de fiecare dată când văd un câine pe stradă mi-aduc aminte de versurile unui câtec de al Irinei Loghin: „Din bucata mea de pâine,/ Am crescut un om și-un câine”. Probabil continuarea o știți…

Am putea spune că nimic nu e mai adevărat în ceea ce privește loialitatea animalelor și în mod special al câinilor. Șeful Serviciului de Gestionare a Câinilor fără Stăpân din cadrul Primăriei Municipiului Bacău, Dinu Păncescu, mi-a spus odată că „un câine e pe viață, nu pentru câțiva ani”.

Apoi mi-a arătat un câine cu privire sfioasă și cu o poveste incredibilă. „Câinele ne-a fost adus la adăpost de un cetățean care a spus că pleacă în Italia”, ne-a povestit Dinu Păncescu. Cetățeanul respectiv susținea sus și tare că nu mai vrea câinele, că a ajuns o povară pentru el și ori îi dă drumul pe stradă, ori va fi preluat în adăpost.



Câinele (foto) se afla într-o stare destul de proastă, foarte slab, semn că nu i s-a asigurat hrană suficientă.

Este vorba despre un mascul de aproximativ 2 ani, sterilizat, foarte blând și prietenos cu oamenii. „Tânjește după stăpânul său, nu s-a acomodat încă cu viața în adăpost. Nu înțelege cu ce a greșit și de ce stapânul lui nu mai vine să-l ia. Cerșește atenție de la toți cei care trec prin fața boxei lui”, a mai spus șeful Serviciului de Gestionare a Câinilor fără Stăpân care face un apel la iubitorii de animale în încercarea de a-i găsi patrupedului o casă nouă.

„Adopțiile din adăpostul primăriei Bacău sunt gratuite. Găsiți câini de toate dimensiunile și culorile. Primiți câinele sterilizat, vaccinat antirabic, cu carnet de sănătate, microcipat”, a subliniat Păncescu.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri