29 martie 2024
ActualitateDespre familia tradițională, cu Carla Popa: Cinci sute de copii vor afla...

Despre familia tradițională, cu Carla Popa: Cinci sute de copii vor afla la ce folosesc mieiul și grâul

Cinci sute de copii vor beneficia de noua inițiativă a Carlei Popa, președinta Asociației pentru Promovarea Dezvoltării Personale (APDP) Bacău. E vorba despre proiectul „Familia, tradiții și obiceiuri sănătoase”, care se va desfășura în perioada august-decembrie și va avea drept scop dezvoltarea capacității de a cunoaște și valorifica obiceiurile și tradițiile familiei românești prin respectarea, practicarea și transmiterea lor generațiilor actuale și viitoare, ca parte a unui stil de viață sănătos.

APDP și-a stabilit trei obiective: redescoperirea și promovarea obiceiurilor familiei românești, formarea și dezvoltarea abilităților sociale (comunicarea eficientă, cooperarea, asertivitatea, empatia și autocontrolul), consolidarea colaborării între școală, familie, ONG-uri în scopul orientării beneficiarilor spre valorile tradiționale. Vor fi implicați, ca beneficiari direcți, peste 500 de copii cu vârste între 8-18 ani, din mediul urban și rural, și 20 voluntari ai APDP.

Obiceiuri culinare și șezători



Susțin acest proiect Direcția de Asistență Socială a Municipiului Bacău, Muzeul „Iulian Antonescu”, Primăria Secuieni și Școlile Gimnaziale Secuieni, Cucuieți, Gioseni și Mărgineni. „Urmează ca pe parcursul derulării proiectului să inițiem colaborări și cu alte unități școlare și instituții din județul Bacău”, afirmă Carla Popa.

Iată câteva dintre activitățile principale: „Obiceiuri și tradiții culinare de sărbătorile românilor”, „Valori ale familiei”, șezători populare, ateliere de dezvoltare personală, expoziția „Miei, mălai și grâu pentru pâine”, activități gastronomice, activități de învățare experiențială și conștientizare în cadrul campaniei de promovare a unui stil de viață sănătos.

„Ne dorim ca în 2018, anul Centenarului Marii Uniri, să promovăm tradițiile și valorile sănătoase, asfel încât familia să reprezinte, în continuare, reperul cel mai important al vieții românilor. Cele mai importante probleme cu care se confruntă familia sunt preponderent cele de ordin economic, principalii perdanți fiind copiii, cu prea puține resurse pentru dezvoltare, și societatea în ansamblul ei, cu tot mai puțini copii.”

Campania APDP de promovare a unui stil de viață sănătos, aflată anul acesta la a VI-a ediție, urmărește dezvoltarea unei culturi în care sănătatea fizică și emoțională să devină o valoare personală și socială asupra căreia atenția să fie îndreptată în fiecare etapă a vieții, arată Carla Popa.

„Indiferent de timp și societate, familia stă la bază și se prezintă ca un complex de valori umane, a căror importanță rămâne indiscutabilă. Familia însăși este o instituție pe care dorim să o promovăm, dorim să o revalorizăm în contextul zilelor de azi când de multe ori este pusă la încercare, motivul fiind chiar problemele grave cu care se confruntă societate modernă.”
– Carla Popa, președinta APDP Bacău

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri