30 aprilie 2024
ActualitateS-a suplimentat bugetul. Alte 30.000 de tichete, în Programul Rabla

S-a suplimentat bugetul. Alte 30.000 de tichete, în Programul Rabla

În urma rectificării bugetare, Programul Rabla primește mai mulți bani. Rabla Clasic a debutat la jumătatea lunii martie cu un buget de 133 de milioane de lei, urmat de Rabla Plus, cu alte 120 de milioane de lei. În total, bugetul Programului Rabla pentru 2018 era de 253 de milioane de lei. Vestea bună este că rectificarea bugetară a mai adus alte 230 de milioane de lei. Astfel, sunt încă 30.000 de tichete în plus față de câte erau, în primăvară, la demararea programului. Aceste tichete noi vor putea fi folosite din toamnă.

„Să vedem ce va fi, pentru că, în toamna trecută, la suplimentare, tichetele repartizate în plus s-au epuizat în jumătate de oră, pentru că oamenii au știut din anii trecuți și s-au mișcat repede, și-au făcut dosarele cu câteva luni înainte. E drept, că anul acesta vor fi mai multe vouchere, deci șansele cresc”, spune reprezentantul unui dealer auto local din Bacău.

Importantă este nu doar creșterea vânzărilor comercianților, ci și răspunsul dealerilor auto vizavi de această rectificare, în așa fel încât să ofere clienților variante care să-i convingă să-și schimbe mașina. „În martie, am încercat vreo 5-6 oferte și, sincer să fiu, în unele cazuri, am fost de-a dreptul dezamăgit de atitudinea unor dealeri.



De exemplu, unul dintre ei nu-mi oferea nici măcar preșuri, mă pune să le cumpăr. Mă mir că nu mi-a cerut să plătesc și volanul sau aerul din pneuri. Mă aștept ca ofertele din toamnă să fie cu adevărat atractive, chiar și în afara programului Rabla, de ce nu?!”, spune și Adrian Cozma, un băcăuan care vrea să își schimbe mașina prin Programul Rabla. La nivel local, deocamdată, și-au arătat implicarea în noua etapă a programului dealerii mărcilor Dacia – Renault -Nissan, Ford, Toyota, Citroen, Opel, Skoda. Însă, până la lansare, în toamnă, în mod cert vor adera și alte mărci.

Ce acte se cer la Rabla

Mai întâi, cei interesați au nevoie de o mașină mai veche de 8 ani pe care să o ducă la un centru de colectare a fierului vechi. În schimbul acesteia vor primi un voucher care va fi folosit pentru a reduce din prețul de achiziție al automobilului. Din acest an, nu mai e nevoie ca rabla adusă la Remat să aibă ITP-ul (inspecția tehnică periodică) valabil, iar microbuzele vor fi acceptate la casare.

La dosarul Remat, se vor atașa actul de identitate al solicitantului (dacă e cazul, al proprietarului rablei care a cedat prima de casare), certificatul de înmatriculare al autoturismului uzat, în original şi copie legalizată, cartea de identitate a autovehiculului uzat, în original şi copie legalizată, certificatul de atestare fiscală (în original), prin care se dovedește că beneficiarul voucher-ului nu are restanţe la bugetul local, emis de către primărie.

După ce au fost depuse actele la dealerul auto, cumpărătorul va completa o declaraţie pe proprie răspundere, prin care se angajează să cumpere o maşină nouă, iar dealerul auto va elibera nota de înscriere, la final rămânând procedura de casare a rablei. În termen de 30 de zile de la obţinerea notei de înscriere, maşina veche trebuie casată de fostul proprietar.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri