24 aprilie 2024
OpiniiEditorialTeroriştii din alimentaţia publică

Teroriştii din alimentaţia publică

Ceea ce se întâmplă şi se descoperă în multe dintre unităţile de alimentaţie publică este de-a dreptul scandalos, o adevărată crimă pentru sănătatea populaţiei şi a bugetului de stat.

Citesc în ziare, văd la televizor ştiri, anchete, din care rezultă grozăviile descoperite de instituţiile specializate de control în restaurante, cofetării, măcelării, brutării, magazine şi cantine: adevărate cocine care funcţionează cu siglă de restaurant sau cantină, la care servesc masa adulţi şi copii. În sala de primire totul este în ordine, iar în spate (bucătării, spaţii de depozitare, personal) este jale, îţi vine să-i arestezi pe toţi, pe loc, şi condamnaţi la ani grei de ocnă.

Cum au primit aceşti oameni autorizaţiile de funcţionare? S-a uitat cineva la studiile lor, le-a cerut vreo instituţie un CV? Te duci cu pruncul la cofetărie şi după o apetisantă prăjitură chemi Salvarea, cumperi carne, produse din carne şi habar nu ai unde şi cum a fost depozitată. Mii de persoane au ajuns la spital din cauza inconştienţei unor oameni puşi doar pe căpătuială, în dispreţul clientului. Şi nu-i numai atât! Aceleaşi unităţi practică o evaziune deşănţată, pe faţă, introducând la vânzare produse preluate de la diferiţi samsari sau producători dubioşi. Ce să mai vorbim de bon fiscal, sunt păsări rare…

N-am auzit de nicio condamnare, doar de câteva amenzi ameţite, o confiscare şi, eventual, sistarea activităţii pe o perioadă de timp, după care, pentru recuperarea pierderilor, patronul continuă destrăbălarea şi mai abitir. Pentru asemenea infracţiuni, abateri, nicio măsură legală actuală nu-i suficientă. Ar trebui aplicate legile pentru contrabandişti, terorişti, care atentează la siguranţa naţională, confiscarea totală, trimiterea în judecată şi interzicerea, pe viaţă, a desfăşurării unor asemenea activităţi.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri