19 aprilie 2024
SportKarting/ CN Școlar: O nouă etapă la „Speed Park”

Karting/ CN Școlar: O nouă etapă la „Speed Park”

La mijlocul verii, școlarii se află, desigur, în vacanță. Nu însă și Campionatul Național Școlar de karting, care își va consuma în acest sfârșit de săptămână o nouă etapă. Gazdă este circuitul „Speed Park” din Bacău, care a asigurat în primăvară și uvertura campionatului.

Organizată de Palatul Copiilor Reșița, ediția 2018 a Naționalelor Școlare totalizează șase etape împărțite în mod egal între circuitele din Prejmer și Bacău. Fiecare rundă reunește la start peste o sută de piloți de la 20 de Palate ale Copiilor din întreaga țară.

„Conform datelor noastre, Campionatul Național Școlar este competiția cu cei mai mulți piloți de vârstă mică din Sud-Estul Europei. Prezența numeroasă asigură, firește, un plus de atractivitate campionatului”, a precizat directorul PC Reșița, Sorin Savu.



Această a doua etapă băcăuană a CN Școlar programează sâmbătă sesiunile de calificări, iar duminică manșele finale. Concurenții se vor întrece la nouă clase, cea mai mică, Promo BB, fiind rezervată copiilor până în șapte ani. La etapa de debut, mezina competiției a fost Antonia Bulf (CC Rucăr), în vârstă de numai patru ani și jumătate.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri