30 aprilie 2024
EconomiePensiile, prin ”Poștă”, vor ajunge mai repede la beneficiari

Pensiile, prin ”Poștă”, vor ajunge mai repede la beneficiari

Vineri, 22 iunie, Guvernul României a schimbat calendarul de plată a pensiei prin Compania Națională ”Poșta Română”. Astfel, pensionarii, care își iau aceste drepturi bănești de la factorul poștal, vor primi pensia, la domiciliu, în perioada 1-15 a fiecărei luni, începând din iulie 2018.

Cei care nu vor fi găsiți la domiciliu în ziua de plată vor putea ridica banii și cuponul de pensie de la ghișeul poștal, în termen de 2 zile lucrătoare, după ultima dată a plății din luna respectivă.

Plățile restante se vor face la domiciliul beneficiarului între 11 și 15 ale fiecărei luni, începând din iulie. Talonul mov (cuponul de pensie) va fi transmis titularului, la domiciliu, de către factorul poștal, tot în perioada 1-15 a fiecărei luni, ca și pensia. Pentru cei care iau pensia în cont bancar, ziua de virare a banilor nu s-a schimbat.



Astfel, oficial, plata către ei a pensiei se face începând cu data de 14 a lunii sau prima zi lucrătoare după aceasta. Din județul Bacău, de măsura amintită se vor bucura mare parte dintre pensionari. În prezent, în județ sunt peste 150.000 pensionari.

Dintre ei, două treimi primesc pensia prin ”Poștă”. Restul de o treime intră în posesia banilor prin bancă, în contul curent sau de card. Virarea în cont bancar se efectuează, de obicei, în data de 13 sau 14 a fiecărei luni.

Pentru pensionarii din Ministerul de Interne, Ministerul Apărării Naționale sau Ministerul Justiției banii ajung în cont, de regulă, în data de 10 a fiecărei luni.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri