30 aprilie 2024
Top StoryPalatul Copiilor s-a dat în spectacol la Selgros

Palatul Copiilor s-a dat în spectacol la Selgros

– 1 Iunie este zi cu dublă semnificație: Ziua Copilului și împlinirea a 62 de ani de la înființarea Palatului Copiilor -premergător acestei zile, membrii cercurilor din cadrul Palatului Copiilor au susținut un spectacol în care le-au arătat celor prezenți ce au învățat ei într-un an de zile

Parcarea magazinului Selgros din Bacău a fost animată joi, 31 mai, de muzică și voie bună. Muzica a început să răsune în boxe încă de la ora 10.30, pentru ca mai apoi, de la ora 11.00, să atragă mulțimea de curioși la spectacolul organizat de Palatul Copiilor Bacău în cinstea zilei de 1 iunie, Ziua Copilului.

Cei doi parteneri de proiect și-au unit forțele pentru al II-lea an consecutiv, reușind astfel să îmbine utilul cu plăcutul și să creeze pentru copii și însoțitorii acestora un mediu atractiv. Cei care au deschis seria reprezentanțiilor au fost copiii de la Cercul de Muzică ușoară, condus de prof. Claudiu Filip. Glasurile timide ale celor mici au căpătat profunzime pe măsura evoluției lor, interpreții fiind încurajați de pe margine de părinți, bunici și profesori.



Distracție pe mai multe fronturi

Au evoluat mai apoi copiii de la Cercul de dans, condus de prof. Radu Petrică, după care a venit rândul elevilor de la Cercul de muzică populară, coordonați de prof. Mihai Bârjoveanu, să însuflețescă atmosfera cu ritmurile săltărețe ale folclorului românesc. Pe scena spectacolului intitulat sugestiv “Copil talentat … Copil la Palat” au evoluat pe rând elevii de la cercurile de teatru, cultură și civilizație, engleză, handbal, judo, protecția mediului, educație rutieră, sanitarii pricepuți, redacție presă, grafică și fotografie.

Aceștia, îndrumați de profesorii coordonatori vor susține momente artistice, sportive și chiar științifice pentru a sărbători copilăria. În apropierea scenei sau în parcarea Selgros s-au desfășurat pe parcursul zilei concursuri de biciclete, competiții de handbal, de educație pentru sănătate, muzică și dans, demonstrații de judo și s-au recitat poezii. După fiecare reprezentație, copiii au primit din partea reprezentanților Selgros câte o surpriză dulce.

“Noi, în general, sprijinim tot ceea ce ține de activități cu și despre copii. Spectacolul de 1 Iunie este o acțiune benefică atât pentru Palatul Copiilor cât și pentru noi. Având experiența practică de anul trecut pot să spun că astfel de parteneriate reprezintă un câștig pentru toate părțile implicate”, declară Marius Ciobanu, director adjunct Selgros.

Nela Dumea, directorul Palatului Copiilor Bacău spune că a ales să organizeze acest spectacol pe 31 mai, pentru a nu le răpi copiilor din ziua lor liberă.

“Spectacolul pe care l-am organizat în parcarea Selgros se dorește a fi o încununare a rezultatelor obținute de copiii care frecventează cursurile organizate de Patatul Copiilor. Dacă elevii privesc spectacolul ca pe o distracție, sunt convinsă că profesorii văd activitatea ca pe o evaluare a competențelor. În prag de 1 Iunie putem spune că tragem linie și numărăm între 400 și 500 de copii care se manifestă din punct de vedere artistic și ethnic, pe ateliere de lucru”, declară Nela Dumea, director la Palatul Copiilor Bacău.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri