19 aprilie 2024
ActualitatePNL crede că e necesar să explice ce e cu Pilonul 2...

PNL crede că e necesar să explice ce e cu Pilonul 2 de pensii

Liberalii consideră că nu toți românii știu ce este Pilonul 2 de pensii și a demarat o campanie națională prin care încearcă să explice populației avantajele pe care le-ar avea ca urmare a existenței acestui sistem complementar sistemului de pensii de stat.

“PNL și-a propus să informeze opinia publică despre riscurile referitoare la intențiile PSD de a naționaliza Pilonul 2”, a declarat Tudorița Lungu, vicepreședinte al organizației județene a partidului.

Ea spune că suma care a fost adunată de companiile care gestionează Pilonul 2 – circa 9 miliarde de euro – e o suma tentantă pentru Guvern, care ar dori “să nationalizeze” acești bani.



“Considerăm că Pilonul 2 este cel mai bun lucru care se poate întâmplă unei persoane active”, a spus președintele PNL Bacău, deputatul Ionel Palar.

Pilonul 2 a fost impus de Guvernul PNL în 2007, când o parte din contribuțiile datorate de angajați și angajatori pentru pensie au fost dirijate spre companii de administrare private, majoritatea angajaților fiind obligați să se înscrie la o astfel de firmă.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri