29 martie 2024
ActualitateCrosul Epilepsy Challenge Farmaciile Sf. Spiridon dă startul în Bacău în data...

Tu ai văzut o persoană în timpul unei crize de epilepsie?

Crosul Epilepsy Challenge Farmaciile Sf. Spiridon dă startul în Bacău în data de 2 iunie

În România sunt înregistrate oficial 130.000 persoane cu epilepsie, dar numărul real se apropie de 400.000. Epilepsia nu este doar o problemă medicală, ea este, în fapt, o problemă socială, pentru că provoacă o suferinţă imensă pentru pacienţi şi membrii familiilor lor. 

Epilepsia este afecţiunea sistemului nervos central care permite apariţia unor crize tranzitorii ce tulbură activitatea cerebrală, însă, între crize, pacienţii sunt şi se comportă de cele mai multe ori normal. Pentru a veni în sprijinul persoanelor cu epilepsie, TELEPILEPSY – reţeaua de telemedicină în epilepsie în România, inițiază cel mai mare cros pentru epilepsie din ţara noastră. Evenimentul se va numi „Epilepsy Challenge” şi se va desfăşura în 10 oraşe din România:

26 mai: Timișoara;
2 iunie: Bacău, Alba Iulia, Baia Mare, Brașov, Craiova, Sibiu, Tîrgu Mureș;
9 iunie: București;
16 iunie: Cluj-Napoca;



În orașul Bacău crosul „Epilepsy Challenge” este organizat de către lanțul de farmacii „Farmaciile Sf. Spiridon”, una dintre societățile băcăuane ce s-a implicat activ de-a lungul anilor în acțiuni cu rezonanță în comunitate.

Epilepsy Challenge Farmaciile Sf. Spiridon este o manifestare sportivă cu caracter caritabil (donație înscriere 70 lei), care constă într-un cros necronometrat pe o distanță de 5 km, organizat în scopul strângerii de fonduri pentru achiziția de aparate EEG și dotarea cabinetelor de epilepsie, precum și pentru înființarea primului centru național de sprijin psihologic pentru adolescenții bolnavi de epilepsie și pentru părinții care au copii bolnavi de această tulburare neurologică.

„Crosul Epilepsy Challenge Farmaciile Sf. Spiridon este un apel către comunitatea băcăuană de a susţine pacienţii care se luptă cu epilepsia, o invitaţie la solidaritate faţă de semeni! La eveniment sunt aşteptați să alerge medici, farmacişti, asistenţi medicali, dar şi toţi cetăţenii care manifestă solidaritate faţă de persoanele care se confruntă cu această afecţiune”, a declarat Irina Iuțuc – farmacist coordonator Farmaciile Sf. Spiridon.

Înscrierile la crosul Epilepsy Challenge Farmaciile Sf. Spiridon se fac on-line pe www.farmaciilesfspiridon.ro, sau în oricare dintre Farmaciile Sf. Spiridon din Bacău.

Startul crosului se da la ora 10:00, în Piața Tricolorului.

„Suntem dinaintea unei provocări ca împreună să învățăm despre cei care pe lângă noi și împreună cu noi își trăiesc dramele lor. Omul care suferă de epilepsie își trăiește drama lui între convulsii pe care mulți dintre noi le înregistrează cu maximă neatenție, ca fiind o boală care umilește. Fiți alături de ei de fiecare dată, încercați să le stați alături.
De fiecare dată înaintea lui Dumnezeu trebuie să facem un pic mai mult pentru celălalt, în dese rânduri cele mai bune lecții le-am primit de la oamenii care au trecut prin astfel de încercări și pentru care epilepsia sau alte boli care provoacă astfel de convulsii înseamnă uneori o zi pe viață și pe moarte, o viață pe viață și pe moarte. Să stăm de partea vieții și să încercăm să le facem o viață mai ușoară, o viață în care să le reducem efortul de a afla despre propria lor suferință și despre nevoia de a trăi împreună bucuria aceasta de a fi contemporan cu noi.

E o chestiune nu doar de o mână întinsă, de luat și dat bani, e o chestiune prin care învățăm că pentru a fi aproape de aproapele nostru este nevoie să facem eforturi de a fi aproapele aproapelui nostru. Învățați să fiți aproapele aproapelui vostru și fie că alergați, fie că ajutați, fie că donați, încercați să faceți un pic mai mult, măcar ieșiți din cea mai cumplită dintre neiubiri care este indiferența, pentru că opusul iubirii nu este ura, ci indiferența. Ieșiți din indiferență și ajutați, ajutați pentru ca cei care cu adevărat suferă de epilepsie, care sunt încercați în fel și chip, să poată merge mai departe, măcar cu nădejdea că pot ști ce au și încotro se îndreaptă. Uneori să se îndrepte către inima noastră, a celor care învățăm că suntem aproapele aproapelui nostru”
– Pr. Constantin Valer Necula

Rețeaua de farmacii „Farmaciile Sf. Spiridon” este o companie 100% băcăuană care deține unul dintre cele mai importante lanțuri farmaceutice din zona Moldovei, incluzând 20 de farmacii și unități farmaceutice amplasate în județele Bacău, Iași și Neamț.
În oricare dintre Farmaciile Sf. Spiridon sunteți întâmpinați de o echipă de profesioniști pregătiți să vă ofere sfaturi și soluții farmaceutice competente, campanii de sezon cu produse la prețuri foarte mici, reduceri permanente pe baza cardului de fidelitate Farmaciile Sf. Spiridon, campanii de măsurare a osteoporozei, consultații la ochi (optometrie), precum și servicii gratuite de măsurare a tensiunii arteriale.

Sub crezul „Universul sănătăţii pentru trup şi suflet” Farmaciile Sf. Spiridon au dăruit băcăuanilor Conferințele Sf. Spiridon, invitând personalități de marcă cunoscute atât la nivel național, cât și internațional, precum: Prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan (reputatul medic neurolog şi psihiatru), Acad. prof. univ. dr. Ovidiu Bojor (considerat fondatorul fitoterapiei moderne în România), Prof. Univ. Dr. Nicolae Hâncu (unul dintre cei mai renumiţi specialişti în diabet zaharat, nutriţie, obezitate şi dislipidemii din ţară) și Pr. Univ. Dr. Constantin Valer Necula.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri