25 aprilie 2024
ActualitateZiua Tatălui, sărbătorită în Parcul Cancicov

Ziua Tatălui, sărbătorită în Parcul Cancicov

Programată inițial pentru duminica trecută și amânată din cauza condițiilor nefavorabile, Ziua Tatălui a fost sărbătorită joi, 17 mai, în Parcul Cancicov, pe aleea principală. Astfel, mai mulți copii însoțiți de tătici, de un frate sau chiar un bunic ori unchi, au participat la mai multe activități care s-au derulat pe ateliere. Cei mici, dar și însoțitorii lor și ceilalți participanți de ocazie, s-au delectat cu demonstarații de karate, gimnastică ritmică, s-au pictat pe față și au participat la atelierele de creație manuală, de tâmplărie sau de pictură. Au mai fost și jocuri distractive, fotbal dar copiii au primit și educație de prim ajutor din partea asistenților de la Serviciul Județean de Ambulanță.

Într-un colț s-au făcut poze haioase, cei mici au primit și baloane iar pompierii le-au prezentat câte ceva din arsenalul cu care intervin în diferite situații și le-au dat mai multe detalii despre această meserie nobilă. Jandarmii băcăuani au fost și ei prezenți la acest eveniment și au fost însoțiți de cinci câini de la unitatea canină cu care au desfășurat diferite demonstrații care au fost apreciate de toți cei prezenți la Ziua Tatălui. Noutatea la această ediție a fost adusă de militarii de la Baza Aeriană 95 Bacău care au prezentat publicului armele din dotare.

Evenimentul s-a aflat la ediția a III-a și a fost organizat de Asociația Valoare Plus în parteneriat cu alte ONG-uri și organizații.



Începând cu 2010, în fiecare a doua duminică din luna mai, România sărbătorește Ziua Tatălui pentru a recunoaște contribuția tatălui în creșterea și educarea copiilor, după ce, potrivit legii 319/2009, s-a stabilit sărbătorirea Zilei Mamei în prima duminică. Dintre cele 27 state ale Uniunii Europene, România a fost ultimul stat care a implementat sărbătorirea acestei zile la nivel național. Sărbătorirea distinctă a Zilei Mamei și a Zilei Tatălui scoate în evidență importanța rolurilor celor doi în familie precum și contribuția fiecărui la crearea unei societăți puternice.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri