28 martie 2024
ActualitateComunicat referitor la situația amenajării unui spațiu comercial în interiorul unui imobil...

Comunicat referitor la situația amenajării unui spațiu comercial în interiorul unui imobil privat de la Piața Sud

Pentru corecta informare a opiniei publice, în contextul apariției în spațiul public a unor date inexacte cu privire la proiectul de amenajare a unui spațiu comercial privat în interiorul Pieței Sud (Hala de standuri) din Municipiul Bacău, facem următoarele precizări:

Proiectul de amenajare a spațiului comercial de la Piața Sud este derulat într-un imobil proprietate privată și constă în reamenajarea unui spațiu cu destinația „Market” de 653 mp.

Municipiul Bacău nu poate interzice inițiative private, derulate în spații private, cum este proiectul de reamenajare menționat, în condițiile în care acestea respectă întocmai legislația în vigoare.



Municipiul Bacău a emis certificat de urbanism în octombrie 2017, lucrările și intervențiile de reamenajare urmând să vină la autorizare. Autorizația va fi emisă doar în condițiile respectării cu strictețe a legii.

Potrivit Memoriului tehnic, care a stat la baza emiterii Certificatului de urbanism, lucrările de reamenajare nu vor conduce la modificări structurale.

Nu se va schimba destinația respectivului spațiu, se va menține caracterul de spațiu comercial.

Piața Sud are o dimensiune de aproximativ un hectar, activitățile comerciale urmând să funcționeze ca și până în prezent (proiectul vizează intervenții doar în imobilul privat sus-menționat).

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri