29 martie 2024
SportBogdan Duță, invitat la „Lennart Johansson Academy Trophy”

Bogdan Duță, invitat la „Lennart Johansson Academy Trophy”

Pentru al doilea an la rând, un arbitru-asistent din Bacău este prezent la prestigiosul turneu din Suedia dedicat juniorilor

În 2017 a fost Alexandra Apostu. Acum, este rândul lui Bogdan Duță. Pentru al doilea an consecutiv, arbitrajul băcăuan are un reprezentant la „Lennart Johansson Academy Trophy”, din Suedia, competiție de tradiție rezervată copiilor de 13 și 14 ani.

Inclus în brigada de arbitri a României, care, alături de reprezentanții Serbiei, vor conduce meciuri la ediția din acest an a competiției ce se va desfășura la finalul săptămânii viitoare, la Solna, lângă Stockholm, Bogdan Duță se află la prima experiență internațională ca arbitru asistent.



„Prezența lui Bogdan la «Lennart Johansson Academy Trophy» confirmă faptul că este reprezentantul unei generații foarte bune a arbitrajului românesc”, a declarat președintele AJF Bacău și, totodată, fostul arbitru internațional Cristi Sava. În vârstă de 32 de ani, Bogdan Duță are o experiență competițională de 15 ani. Arbitru asistent la nivelul Ligii a II-a, băcăuanul este monitorizat din acest sezon pentru promovarea în primul eșalon al fotbalului românesc. Cooptarea sa în rândul arbitrilor ce vor oficia la „Lennart Johansson Academy Trophy” constituie o recunoaștere, dar și o bună oportunitate.

Cu atât mai mult cu cât competiția din Suedia” este una ce beneficiază de un larg interes. Dovadă și motto-ul său: „Talentele de azi, vedetele de mâine”. Purtând numele fostului președinte Uefa, turneul reunește anual nume de primă mărime din fotbalul european. La ediția 2018 sunt înscrise 30 de echipe. De la FC Barcelona la Manchester City, de la Atletico Madrid la Galatasaray, de la Anderlecht la Feyenoord. Bacăul nu figurează cu vreo echipă, dar strigă „prezent”. Și o face ridicând mâna sus prin Bogdan Duță. Mâna și fanionul!

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri