19 aprilie 2024
SportEtapă europeană de Enduro în Bacău

Etapă europeană de Enduro în Bacău

Bacăul revine pe harta Campionatului European de Enduro. Și o face prin intermediul X-Cape Moto Club, a cărui capacitate organizatorică a convins Federația Internațională de Motociclism să atribuie Bacăului cea de-a doua etapă a Europenelor de Enduro din sezonul 2018.

„Este o reușită și o mândrie faptul că, în colaborare cu Consiliul Județean și Consiliul Local, am adus această competiție de prim-plan din nou în Bacău”, a declarat directorul de concurs, Sorin Petrescu.

Etapa se va derula la finalul acestei săptămâni, sâmbătă și duminică și va reuni la start aproximativ 150 de concurenți din 18 țări. Aceștia vor parcurge un traseu de 49 de kilometri din jurul Bacăului, programul incluzând și câte patru teste speciale de Cross și Enduro în fiecare din cele două zile de concurs.



„Este un traseu foarte compact și foarte agresiv”, a punctat președintele X-Cape, Ionuț Ceasar, care a detaliat particularitățile programului de concurs, ce prevede parcurgerea de patru ori a traseului: „În prima zi, concurenții vor fi solicitați vreme de șase ore fără oprire.

La fel se va întâmpla și duminică, în ambele zile startul fiind dat la ora 9.00”. Competiția are ca bază zona Centrului Expozițional de Afaceri, aici urmând să se desfășoare duminică, de la ora 16.00, și festivitatea de premiere.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri