24 aprilie 2024
ActualitatePrăjești: Dispensar și grădiniță modernizate de Ministerul Dezvoltării

Prăjești: Dispensar și grădiniță modernizate de Ministerul Dezvoltării

Primarul comunei Prăjești, Petre Jicu, a semnat la Ministerul Dezvoltării proiectele de modernizare a două obiective: grădinița și dispensarul medical. „Aceste ultime două finanțări completează lista celor cinci proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării în octombrie 2017, prin PNDL 2 (Programul Național de Dezvoltare Locală), ce aduce comunei noastre, azi, circa 3,5 milioane de euro, bani care se vor regăsi exclusiv în investiții majore pentru Prăjești.

Unele din cele cinci proiecte pentru care s-a semnat finanțarea în săptămânile din urmă sunt cu documentația de achiziție pregătită să fie ridicată pe SEAP”, arată Petre Jicu. Celelalte trei proiecte finanțate prin PNDL 2 vizează reabilitarea termică a școlii, construirea unui pod pe pârâul Recea, extinderea și modernizarea rețelei de apă.

După încheierea procedurii de licitație, „câștigătorul poate să treacă efectiv la muncă”, adaugă edilul. Aceste obiective realizate cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale se vor adăuga altora: Sala de festivități, care este în construcție, scările de la biserică, salubrizarea comunei, cadastrul general pentru terenurile din extravilan, canalizarea, în valoare de 1,5 milioane de euro, care va fi finalizată și va fi pusă în funcțiune anul acesta. Există și proiecte mai mici, cum ar fi modernizarea Grădinii Botanice și montarea de panouri fotovoltaice pentru iluminatul public, care vor fi realizate până la sfârșitul acestui mandat.



„Sunt circa 22 de luni de la depunerea jurământului de credință, iar realizările de mai sus sunt cele mai importante, ca valoare, în activitatea mea și a echipei pe care o conduc, astăzi, în primărie”, afirmă Petre Jicu. Edilul susține că, la nivelul județului, Prăjești e comuna cu cele mai multe proiecte aprobate și finanțate. „Spuneam la început de mandat că îmi doresc să construiesc. Ei bine, eu m-am apucat serios de treabă. Mulțumesc celor ce au crezut și cred că încă se poate!”

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri