16 aprilie 2024
ContrasensÎndoielile necesare

Îndoielile necesare

Există numeroase exemple, în istoria recentă, de evenimente declanșate de operațiuni de tip «false flag», prin care una dintre părți a înscenat o acțiune militară pe care a pus-o în seama inamicului pentru a avea pretextul necesar declanșării unei intervenții armate. Cel mai cunoscut caz este cel al nemților care au înscenat atacul asupra stației de radio de la Gleiwitz pentru a avea pretextul necesar invaziei Poloniei.

Astfel, WW2 a fost declanșat de o minciună. Global Reasearch (www.globalresearch.ca) a întocmit o listă cu 53 de astfel de incidente în care un guvern declanșează un atac terorist și, apoi, învinuiește în mod fals inamicul în scopuri politice. Nu este vorba de teorii, ci de incidente documentate și recunoscute.

Lista pornește de la “Incidentul Manciurian”, din 1931, în care japonezii au provocat explozia unui tren și, dând vina pe chinezi, au invadat Manciuria. Incendierea clădirii Parlamentului german, ordonată de naziști și pusă pe seama comuniștilor a permis, în 1933, acordarea puterii absolute lui Hitler. Armata Roșie a bombardat în 1939 satul Mainila pentru a obține pretextul să invadeze Finlanda.

Guvernul britanic a admis că între anii 1946 și 1948 a bombardat cinci nave care transportau evrei ce încercau ajungă în Palestina, a înființat un grup fals numit “Apărătorii Palestinei arabe”, iar apoi grupul a pretins fals responsabilitatea pentru bombardamente. Conform sursei citate, Israelul a recunoscut că în 1954, o celulă teroristă israeliană care opera în Egipt a plantat bombe în mai multe clădiri, inclusiv în instituții diplomatice americane și a lăsat în urmă “dovezi” care îi indicau pe arabi ca vinovați.

Una dintre bombe a explodat prematur, permițând egiptenilor să-i identifice pe cei care au pus-o, iar mai mulți dintre israelieni au mărturisit mai târziu. CIA a admis că, în anii ’50, a angajat iranieni care să se dea drept comuniști și care să însceneze atacuri cu bombă pentru a schimba percepția opiniei publice împotriva prim-ministrului ales în mod democratic.

NSA a recunoscut că a mințit despre ceea ce s-a întâmplat cu adevărat în incidentul din Golful Tonkin în 1964 și că a manipulat datele pentru a face să pară că navele nord-vietnameze au deschis focul asupra unei nave a SUA, ceea ce a creat o justificare pentru declanșarea războiului din Vietnam.

În 1984, Mossad a plantat un transmițător radio, în complexul lui Gaddaffi din Tripoli, care a difuzat trasmisiuni teroriste false, pentru a-l face pe Gaddaffi să pară susținător al terorismului. Ronald Reagan a bombardat imediat Libia. Ofițeri militari de rang înalt din Rusia au recunoscut că KGB a detonat bombe în clădiri rusești în 1999 și i-a învinuit în mod fals pe ceceni, pentru a justifica o invazie a Ceceniei.

Oficialii macedoneni au recunoscut că, în 2002, șapte imigranți nevinovați au fost uciși cu sânge rece pentru ca Guvernul să pretindă că aceștia erau soldați Al-Qaeda care încercau să asasineze polițiști. După cum a afirmat BBC, macedonienii încercau să arate lumii că sunt serioși în participarea la «războiul împotriva terorismului».

Sunt doar câteva exemple, dar cu un asemenea background, poate cineva să spună, în absența unei investigații echidistante, că sirienii au fost cei care au atacat cu gaze mortale populația civilă din Ghouta de Est ?!

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri