30 aprilie 2024
ActualitateCarnea de miel e number one

Carnea de miel e number one

De sărbători toată lumea ține să aibă masa îmbelșugată. Chiar și oamenii din sport, care sunt foarte atenți cu greutatea lor, nu fac excepție de la regulă. Unul din sporturile care te solicită foarte mult și care de cele mai multe ori îți face o foame de lup este înotul. Nu este niciun secret că bălăcitul în apă face foame. Acest lucru ne este confirmat indirect de antrenorul Ovidiu Galeru, președintele Asociației Județene de Natație și Pentalon Modern și președinte la Clubul Sportiv Nautica. „Trebuie să recunosc că sunt privilegiat pentru că sărbătoresc Paștele de două ori, soția mea fiind de religie catolică și eu ortodox.

Așa că stau de două ori la masă”, ne-a spus antrenorul Ovidiu Galeru, care ne-a asigurat că este foarte bine când faci Paștele de două ori și nu crede că este un păcat foarte mare că stai la masă înainte cu o săptămână, „atât timp cât crezi”. Cât privește activitatea de la bazin, Ovidiu Galeru a specificat că împreună cu echipa pe care o coordonează este într-o perioadă de pregătiri în vederea viitoarelor „europene”. Chiar și în aceste condiții, sportivii vor avea liber după ultimul antrenament de vineri dimineață, care va consta într-o oră de alergări ușoare și o oră de sală. Antrenamentele vor fi reluate marți 10 aprilie.

Lăsând antrenamentele deoparte, am aflat că preferata de pe masa de Paște a lui Ovidiu Galeru este friptura de miel.



„Eu nu mă bag în bucătărie pentru că am două mâini stângi. Prefer doar să spun ce mai trebuie și să dau note”, ne-a spus râzând antrenorul de înot, precizând că soția sa are cinstea de a-și arăta talentele culinare. „Soția mea gătește foarte bine. La fel și soacra mea, friptura de săptămâna trecută fiind de-a dreptul delicioasă”, a întărit Ovidiu Galeru, care mai este ispitit și de salata de beouf. Din păcate, aceasta îl cam dă peste cap pentru că de doi-trei ani are o mică problemă gastrică. „Dacă ar fi după mine, nu m-aș opri din mâncat, dar așa…”, a mai spus Galeru.

Pe lângă toate bunătățile specifice acestei sărbători, pe masa de Paște a familiei Galeru va fi prezentă și fripturica de ied. „Avem un unchi care crește iezi, dar doar pentru noi cei din familie. Așa că pe lângă miel vom avea și puțin ied, că e foarte bun”, a mai spus Ovidiu Galeru care a subliniant tranșant: „Carnea de miel rămâne în această perioadă number one”.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri