Cel mai Frumos Ou de Paște 2018

    Piațeta din centrul Bacăului a găzduit joi, de la ora 12, un târg care a încântat ochii trecătorilor și le-a oferit șansa de a cumpăra mici cadouri pentru cei dragi la prețuri simbolice. E vorba despre „Cel mai Frumos Ou de Paște”, eveniment organizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), în parteneriat cu organizațiile neguvernamentale.

    Fiecare centru a avut propriul stand, pe care expus obiectele confecționate de asistați și terapeuți, în primăvara aceasta. Vizitatorii au putut admira tablourile pe pânză de sac, ouăle pictate și vitraliile cu flori de la Pro Familia, iepurașii umpluți cu bomboane de la Centrul Tinerilor Instituționalizați, tablorile, coșulețele și ouăle din ață apretată ale Asociației „Lumina”.

    Miei din pandișpan, cu lână de ciocolată



    Asistații CIAPD Tg. Ocna au adus pască, drob și cozonac, iar cei de la CRRN Răcăciuni, o „fructieră boierească” și miei din pandișpan cu lâniță din ciocolată albă. Au atras atenția oul uriaș, din mătase roșie, al celor de la Răcăciuni, și un iepure mare, din hârtie creponată, al Centrului „Alexandra” din Onești.

    Minunate au fost icoanele de la Hârja și obiectele decorative din sfoară și boabe de cafea ale CRRPH Comănești. Tinerii din Centrul „Condorul” au expus ouă îmbrăcate în sfoară cu sigla Centenarului Unirii, iar cei de la „Betania”, casete, bijuterii și frumoase ghivece pictate manual.


    FOTO: Liviu Maftei

    Copiii s-au oprit încântați la standurile FSC, admirând jucăriile din pânză confecționate de voluntari – păpuși, iepurași, inimioare -, dar și pe Vasilache și Mărioara, realizați de bunicii de la „Speranța”, alături de multe tablouri, trăistuțe și felicitări. Standurile au fost doldora de coșulețe, puișori, iepurași și alte obiecte decorative lucrate în tehnica origami. De la ora 13, au fost organizate ateliere în care copiii au pictat obiectele din ipsos – miei, iepurași, rățuște – oferite de Asociația „Norocel”. În final, micii artiști au fost invitați să evalueze bunătățile aduse de expozanți.

    Foto: Nicu Chiriac