26 aprilie 2024
ActualitateArmonia Junior a câștigat Olimpiada Corală zonală

Armonia Junior a câștigat Olimpiada Corală zonală

Sala Ateneu a Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău a găzduit la sfârșitul săptămânii trecute faza zonală a Olimpiadei Naționale Corale la care au participat 11 coruri din învățământul gimnazial din toate județele Moldovei.

Comisia de jurizare a fost formată din specialiști ai muzicii corale din județele participante, condusă din postura de președintele de onoare de către domnul conf. univ. dr. George Dumitriu, de la Universitatea de Arte ,,George Enescu” Iași.

După evoluția tuturor participanților, în urma punctelor acumulate, au fost declarate câștigătoare Corul Junior al Colegiului Național din Iași pentru secțiunea învățământ de masă, respectiv Corul Armonia Junior condus de prof. Ionuț Vîlcu de la Colegiul Național de Artă „George Apostu” Bacău. Etapa finală a Olimpiadei Naționale Corale se va desfășura pe 3-4 aprilie la Piatra Neamț.



„A fost o onoare pentru noi să fim gazda acestui eveniment, care a necesitat multă mobilitate și disponibilitate din partea noastră. Considerăm că această etapă a fost o reușită ceea ce ne dă încredere pentru evenimentele ce vor urma să fie organizate de către noi în Bacău”, a declarat prof. Marinela Potîrniche, inspector școlar „Arte” din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bacău.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri