28 martie 2024
ContrasensProstia ucide!

Prostia ucide!

În momentul în care am publicat informația că, de la începutul anului, peste 200 de copii din județul Bacău s-au îmbolnăvit de rujeolă, s-a dezlănțuit Infernul. Pe Facebook, desigur.

Mamicute «bine informate» au început să ne acuze că încercăm să panicăm lumea și să o determinăm să-și ducă la vaccinat copiii, că vrem să facem vânzare distribuitorilor de vaccinuri, că vrem să “otravim” copiii. Aici am ajuns. Nici măcar după această explozie a bolii, după ce au murit deja doi copilași, mămicile isterice nu își reconsidera poziția.

Pentru că, este clar, epidemia de rujeolă care a cuprins țara are la baza incultura, educația deficitară, pretenția de a șți mai bine decât medicii ce trebuie făcut. În momentul în care iei de bună o informație citită pe un site obscur și refuzi ceea ce-ți spune un medic care are ani de școală și de meserie, nu înseamnă deloc că ești mai inteligent, ci, că ești naiv dacă nu cumva și mai grav.

Problema este că acțiunile acestor persoane, care se consideră mai informate chiar decât specialiștii în domeniu, au consecințe. Din cauza lor se îmbolnăvesc oameni și mor. Mor bebeluși care sunt prea mici că să poată fi vaccinați, mor adulți care nu au fost vaccinați. Mor copii ai căror părinți au refuzat să-i vaccineze.

Dar nu e numai atât. Sunt puși în pericol și cei care au vaccinul făcut. Pentru că vaccinul nu asigura 100 % imunitate iar fiecare persoană reacționează diferit la vaccin. Ce asigura vaccinul este o probabilitate mult mai mare de a se evita boala pe baza a ceea ce se numește “imunitatea de turmă”: cu câți mai mulți membri ai colectivității sunt vaccinați, cu atât scade riscul contactării bolii.

Dar trăim în România, țară în care educația este la pământ, în care argumentele logice nu au nici un efect. Pentru că «mămica știe mai bine» ce trebuie făcut, pentru că mămica a văzut pe Internet că vaccinurile conțin «chimicale» (apropo, și aerul pe care-l respirăm este format tot din chimicale), că dacă mănânci sănătos, nu te îmbolnăvești și așa mai departe.

Într-o societate normală la cap, toți cei care răspândesc informații ce determina îmbolnăvirea sau moartea unor persoane ar suferi rigorile legii. Dar România nu mai este de multă vreme o societate normală.

Vor continuă să moară copii pentru că unii oameni sunt prea proști pentru a accepta realitatea.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri