20 aprilie 2024
SportNovac, aur la suliță în Portugalia!

Novac, aur la suliță în Portugalia!

Început de sezon în forță pentru sulițașul CSM Bacău, Alexandru Mihăiță Novac. Elevul Mihaelei Melinte și-a adjudecat medalia de aur la Cupa Europei U23 de Aruncări Lungi desfășurată în Portugalia. Duminică, la Leiria, Novac a reușit un rezultat de 80.73 m, devansându-l pe maghiarul Norbert Rivasz- Toth, care a aruncat 80.26 m într-o competiție care a reunit la start competitori din 18 țări.

O altă sportivă băcăuană, Bianca Ghelber Perie (SCM Bacău) s-a clasat pe locul 10 în întrecerea Senioarelor la aruncarea ciocanului, cu o aruncare care a măsurat 64.60m. Reușita lui Novac este cu atât mai importantă, cu cât sulițașul va deveni primul reprezentant al CSM Bacău care va beneficia de un contract de activitate sportivă generat de noile modificări ale Legii Sportului operate anul trecut pentru sportivii amatori.

Normele financiare, procedura și contractul cadru au fost aprobate în acest an de Consiliul local Bacău.



„Într-adevăr, Alexandru Mihăiță Novac va fi beneficiarul unui astfel de contract. Trebuie spus că nu rezultatul excelent obținut în Portugalia ne-a determinat să facem acest pas, însă reușita de la Europene este o confirmare în plus a faptului că nu ne-am înșelat în privința posibilităților sale. Avem încredere în Novac, el fiind una dintre speranțele băcăuane la Olimpiada de la Tokyo, din 2020”, a declarat directorul CSM Bacău, Adrian Gavriliu.

Anul trecut, Novac s-a poziționat pe locul secund în Topul de final de an al celor mai buni sportivi legitimați la CSM Bacău.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri