30 aprilie 2024
ActualitateCe i-a convins pe liberali să-și schimbe votul? De trei ori «NU»...

Ce i-a convins pe liberali să-și schimbe votul? De trei ori «NU» și o dată «DA»

De luni de zile, mai multe spații din Piața Centrală din municipiul Bacău nu au putut fi scoase la licitație și închiriate din cauza împotrivirii consilierilor municipali ai PNL, care au declarat că nu sunt de acord cu formula de calcul a garanției de participare la licitație și nici cu faptul că participanții la licitație trebuie să plătească pentru caietul de sarcini.

Spațiile respective au fost eliberate după mai multe controale ordonate de primarul Cosmin Necula, în urmă cărora s-au constatat nereguli. De peste un an de zile administrația locală a încercat să obțină aprobarea Consiliului Local Bacău pentru organizarea unor licitații, însă, pentru că era nevoie de votul a două treimi din numărul consilierilor, iar acest lucru nu se putea obține fără votul consilierilor liberali, proiectele au fost blocate.

Inițiatorul proiectelor era, de fiecare dată, viceprimarul Constantin Scripăț, care avea în atribuțiuni, până de curând, inclusiv activitatea piețelor din oraș. După ce PMP, partid în care face parte Constantin Scripăț, nu a vrut să voteze pentru proiectul referitor la Societatea de Servicii Municipale, blocând acest proiect, atribuțiunile lui Scripăț au fost reduse, el ocupându-se în continuare doar de Protecția Civilă. Însă, prin eliminarea pe baza ordinelor de prefect a consilierilor PSRo, pentru a se obține o majoritate de două treimi nu a mai fost nevoie de votul PNL.



Așa se face că, la ultima ședință a Consiliului local Bacău, cea de pe 28 februarie, proiectul, care a fost inițiat de data aceasta de primarul Cosmin Necula, a fost aprobat cu unanimitate de voturi, pentru el votând inclusiv liberalii, deși nu s-a schimbat nimic, ceea ce l-a mirat pe viceprimarul Scripăț.

„Am venit în faţa dumneavoastră de trei ori cu aceste proiecte, nu le-aţi acceptat atunci. V-aţi opus nejustificat, acum când le iniţiază primarul, fără nici un fel de modificare, le-ați acceptat”, a spus viceprimarul. Acesta a mai adăugat că mai există spații care trebuie scoase la licitație, inclusiv în Târgul Auto din Gherăiești iar primarul Cosmin Necula i-a promis că va iniția hotărâri de consiliu și pentru acelea.

Înainte de a se vota scoaterea la licitație, consilierul Constantin Gherasim a propus modificarea garanției de participare: să nu fie o sumă fixă, ci să depindă de mărimea suprafeței scoase la licitație. Consilierii liberali nu au fost de acord cu această modificare și s-au abținut de la votul amendamentului, însă, în mod ciudat, au votat pentru aprobarea textului hotărârii care cuprindea și amendamentul cu care nu fuseseră de acord.

“Am încercat să rezolvăm situaţia stupidă în care a fost pus Municipiul Bacău, de a sta cu spaţii goale în incinta halei Pieţei Centrale şi în zona de flori, spații pentru care există cereri şi pentru care există disponibilitate, dar care, din raţiuni ce ţin de orice altceva decât de interesul cetăţeanului, au fost blocate până acum”.
Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri