30 aprilie 2024
CulturăProfesorul și poetul Constantin Th. Ciobanu a fost sărbătorit la Onești

Profesorul și poetul Constantin Th. Ciobanu a fost sărbătorit la Onești

Un eveniment încărcat de emoții a avut loc zilele trecute la Colegiul Național “Dimitrie Cantemir” din Onești: la biblioteca acestui colegiu a fost sărbătorit, la împlinirea vârstei de 79 ani, cunoscutul poet și om de cultură Constantin Th. Ciobanu.

Acest eveniment s-a desfășurat la inițiativa și cu implicarea Cenaclului literar “George Călinescu” din Onești și s-a bucurat de participarea a numeroși invitați (scriitori, profesori, elevi).”Poet și om de cultură deosebit Constantin Th. Ciobanu – fost profesor al Colegiului Național «Dimitrie Cantemir »- este un om ce îl simțim aproape de fiecare dată! El este unul din cei mai neobosiți animatori culturali și un veritabil reper pentru geografia culturală contemporană”, a menționat prof. Adina Mitroiu, moderatoare a acestei aniversări, desfășurate sub auspiciile unei puternice trăiri emoționale.

Ca o surpriză profundă pentru sărbătorit un grup de elevi ai Colegiului Național “Dimitrie Cantemir”, îndrumați de prof. dr. Emilia Boghiu, au prezentat un recital cu versuri semnate de poetul Constantin Th. Ciobanu, fiind cu totul inedit momentul în care au fost murmurate într-un singur glas versurile unei poezii. Pe parcursul desfășurării acestui eveniment au luat cuvântul prof. dr. Emilia Boghiu (fostă elevă a profesorului sărbătorit), scriitorii Alexandru Dumitru, Dan Sandu, Valentin Rădulescu (președinte al Cenaclului “George Călinescu” din Onești), Cornel Galben și profesorii oneșteni Ștefan Epure și Gabriel Fornica Livada.



Acesta a punctat într-un mod strălucit neobosita activitate de mai multe decenii în slujba culturii a profesorului Constantin Th. Ciobanu, menționând:”Faptul că noi ne scăldăm aici într-o atmosferă culturală de înaltă ținută se datorește acestui profesor de Limba română, care, ajuns în anul 1962 la Onești a creat și a recreat un climat cultural, cu un fler anticipat! Nimeni nu credea că vom trăi și în alte vremuri dar profesorul Constantin Th. Ciobanu întotdeauna s-a gândit că tot ceea ce face este spre binele culturii!”

Un cuvânt de salut la această aniversare a adus prof. Aliana Ifrim, director al Colegiului Național “Dimitrie Cantemir”, care și-a exprimat dorința ca și peste un an să aibă loc aici sărbătorirea profesorului Constantin Th. Ciobanu, la împlinirea a 80 de ani de viață. “Niciodată nu este rău să ne aducem aminte de noi înșine și niciodată nu este târziu să rememorăm amintirile! Gândind că amintirile vor mai fi încercarea să construiască azi un timp ce va fi!”, a declarat profesorul Constantin Th. Ciobanu, ce a evocat mai multe secvențe din activitatea sa de la catedră și a purtat un dialog viu cu participanții la acest eveniment .

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri