luni, 22 decembrie 2025

Cum scapam de grasimea de pe abdomen

Grasimea din talie este mult mai periculoasa pentru sanatate decat cea de pe solduri si coapse deoarece sufoca organele vitale. Poate fi combatuta cu cereale integrale, dar si cu alergari. Grasimea de pe abdomen favorizeaza aparitia bolilor de inima si creste riscul de infarct, de diabet, iar, mai nou, de dementa si moarte prematura. Nu exista alimente sau pastile-minune care subtiaza talia, dar s-a dovedit ca alimentatia bogata in cereale integrale, seminte, nuci si ulei de masline, dar si alergarile "dreneaza" mai repede grasimea "rezistenta" de pe abdomen.
De ce "se strange" grasimea pe abdomen? De cele mai multe ori este "mostenire de familie". "Si sexul are o influenta: de-a lungul vietii, barbatii au tendinta de a stoca mai multa grasime in zona abdominala, iar de fiecare data cand vor sa slabeasca, grasimea de pe abdomen "se topeste" ultima. Pe de alta parte, femeile sub 40 de ani tind sa puna kilograme mai multe pe solduri si, de aceea, dieta va micsora initial sanii si talia", spune medicul nutritionist Corina Zugravu. Dupa 40 de ani insa, proportia se schimba. Concentratia de hormoni sexuali scade, ceea ce va face ca grasimea sa se depoziteze pe abdomen si sa fie foarte greu de dat jos. Femeile raman cu "burta" inestetica dupa sarcina, iar cele care sufera de sindromul ovarelor polichistice acumuleaza grasimea pe talie, indiferent de varsta.
Sursa: evz.ro



spot_img