30 aprilie 2024
ActualitatePoliția în acțiune

Poliția în acțiune

Furt din locuinţă, cercetat de polițiștii din Oituz

La data de 16 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Oituz au fost sesizaţi de o bătrână de 79 de ani, din localitate, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras bunuri din locuinţă.
În urma investigaţiilor efectuate de polițiști a rezultat că, în noaptea de 11/12 noiembrie a.c., doi tineri de 15 ani, din comuna Oituz ar fi sustras bunuri din locuinţa bătrânei, cauzând un prejudiciu în valoare de 2500 de lei.
Poliţiştii au recuperat întreg prejudiciul pe care l-au restituit păgubitei şi au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Sancţiuni aplicate de poliţişti pentru comerţ ambulant fără documente legale



La data de 17 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Gioseni au depistat pe raza de competenţă, un bărbat de 45 de ani, din judeţul Iaşi şi o femeie de 34 de ani, din Bacău, în timp ce ofereau spre vânzare articole de uz gospodăresc fără documente de provenienţă.
Poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale conform Legii 12/1990 şi au ridicat în vederea confiscării, bunurile depistate.

Problematica asigurării protecției persoanelor vârstnice, precum și crearea unui climat de siguranță civică sunt și vor fi în continuare obiective primordiale ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.

Activităţi ale poliţiştilor pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice

Polițiștii din județul Bacău desfăşoară permanent activităţi pe linia prevenirii și combaterii tăierilor, transportului și comercializării ilegale de arbori, precum și pentru depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a celor ce încalcă prevederile legale din domeniul silvic.

La data de 17 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Dofteana au identificat doi bărbaţi, unul de 29 de ani şi altul de 31 de ani, ambii din localitate, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de distrugere şi furt.
Din verificările poliţiştilor a rezultat că cei doi bărbaţi ar fi tăiat 12 arbori, speciile mesteacăn, stejar şi arin, de pe terenul proprietatea unui localnic de 37 de ani şi ar fi sustras patru dintre aceştia.
Poliţiştii au recuperat în totalitate materialul lemnos sustras şi au întocmit dosare penale pe numele celor doi bărbaţi, continuând cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi furt.

La aceeaşi dată, polițiștii din Comăneşti au depistat un bărbat de 31 de ani, din localitate, în timp ce transporta cu un atelaj hipo cantitatea de 1mc lemn de foc, specia alun, fără a deţine documente legale de provenienţă şi transport.
Materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodia Ocolului Silvic Ciobănuş, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional.

Cercetat de poliţişti pentru branşare ilegală la reţeaua electrică

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Sănduleni au depistat o femeie de 54 de ani, din localitate, în timp ce avea imobilul branşat ilegal la reţeaua electrică.
Din verificări a rezultat că locuinţa femeii era branşată ilegal la reţeaua electrică, prin intermediul unui cablu improvizat, energia consumată nefiind înregistrată.
A fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de furt.

Depistat de poliţişti la volan sub influența alcoolului

La data de 18 noiembrie a.c., în jurul orei 02.30, polițiștii oneşteni au depistat un bărbat de 35 de ani, din comuna Helegiu, în timp conducea un autoturism pe Bulevardul Oituz sub influenţa alcoolului.
În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la Spitalul Oneşti în vederea recoltării probelor de sânge și a stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întomit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri