30 aprilie 2024
ActualitatePrimarul din Pîrjol: „Am pus traverse CFR pe drumurile cu probleme”

Primarul din Pîrjol: „Am pus traverse CFR pe drumurile cu probleme”

Vasile Lupu, primarul comunei Pîrjol, încheie un an greu. După ce a luptat cu efectele inundațiilor din 2016 și a reparat ce se putea repara, edilul a făcut inventarul nevoilor și s-a apucat de scris proiecte.

Acum se zbate să realizeze investiții cu fondurile obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și din bugetul propriu al comunei Pîrjol.

„Am demarat lucrările de asfaltare pe drumul Pîrjol-Băhnășeni-Solonț, investiție care fusese întreruptă.

După decesul patronului nu se mai mișca nimic și am reziliat contractul. Sper ca în toamna asta să se termine de asfaltat și să rămână doar rigolele pentru primăvara viitoare”, a declarat Vasile Lupu.



Pîrjol

Din ce spune reise clar că principala lui grijă e îmbunătățirea infrastructurii rutiere:

„În Hăineala, Pîrjol și Bârnești avem zone în care nu se poate circula când vremea e ploioasă. Degeaba turnăm balast, se fac bălți, iar noroiul ajunge până la genunchi. În fine, am găsit soluția: am cumpărat două mii de traverse de la CFR și am pavat cu ele porțiunile cu probleme.”

Pîrjol
Pîrjol – Podul distrus de viitură va fi refăcut

S-au făcut și alte lucrări, dar mai mici. De exemplu, a fost reabilitată parcarea primăriei și a fost redeschisă Școala Tărâța, care va beneficia, anul viitor, de o investiție finanțată tot de Ministerul Dezvoltării.

Celelalte școli sunt în stare bună, afirmă Vasile Lupu. Lucrul cel mai bun care s-a întâmplat în acest an a fost obținerea, de la Guvern, a 6,7 milioane de lei pentru refacerea podului dintre Băsești și Hăineala, distrus de viitură, în lipsa căruia mașinile de pompieri și ambulanțele ocolesc prin comuna Balcani.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri