30 aprilie 2024
SportVeteranul FCM Bacau, Viorel Ignatescu traieste o a doua tinerete / Ca...

Veteranul FCM Bacau, Viorel Ignatescu traieste o a doua tinerete / Ca la 20 de ani

Muntele care nu era

Cine nu are batrani, sa-i cumpere! Si cine ii are? Inainte de toate, sa-i asculte. Ascultati-l deci pe decanul de varsta al FCM Bacau, Viorel Ignatescu (31 de ani), in stagiul de pregatire de la Slanic Moldova: “Nici nu mai stiu cand am venit pentru prima oara in cantonament cu echipa, aici, la Slanic. Tin minte doar ca muntele acesta nici nu exista. S-a ridicat dupa aceea”.

La gradinita



Daca v-ati sters lacrimile de ras, sa trecem la lucruri mai serioase. Aflati prin urmare ca primul cantonament efectuat de portarul Bacaului la Slanic Moldova a avut loc in urma cu 13 ani. Adica atunci cand cea mai mare parte a colegilor de astazi ai lui Ignatescu nici nu se apucasera de fotbal. Cat despre Dragos Petrache, urmasul lui “Vioara” in poarta “galben-albastrilor”, acesta se afla de-abia la varsta gradinitei.

Flotari

Apropo, la Slanic, Ignatescu are grija de “gradinita” FCM-ului. Glumeste cu pustii, ii incurajeaza sau le impartaseste din experienta sa. La finalul antrenamentului, ii provoaca: “Puneti pariu ca din opt suturi nu iau mai mult de un gol? Daca pierdeti, va bagati la flotari”. Se pare ca nu-i chiar asa usor sa-i dai gol lui “Calul”. O dovedesc flotarile pe care le fac chiar in acest moment Hrimiuc si Bosancu.

Modelul Stelea

Cu atatia copii prin preajma, Viorel Ignatescu se simte si el mai tanar. “Parca as avea 20 de ani, nu 31. Chiar vorbeam cu Gica Popa, antrenorul de portari si ii spuneam ca sunt in vana maxima, de parca as trai o a doua tinerete”, afirma “Calul”, care nu uita ca Stelea apara la 40 de ani, in timp ce Ballotta, la 44, face minuni in poarta lui Lazio. “Vreau sa le urmez exemplul si sa mai apar cativa ani buni”, anunta Ignatescu.

Fara emotiile din trecut

Pentru sezonul care sta sa inceapa, se prevede un nou duel palpitant Ciprian Manea-Viorel Ignatescu pentru postul de portar al Bacaului. “Concurenta este benefica, iar Cip e prietenul meu. Cu el, cu Spirache si cu ceilalti jucatori care au ceva mai multa experienta, trebuie sa punem umarul pentru a-i ajuta pe jucatorii mai tineri si pentru a nu mai avea emotiile de anul trecut”, spune veteranul FCM-ului. Si ca orice “batran”, trebuie ascultat!
Scris de Dan Sion

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri