30 aprilie 2024
OpiniiEditorialNevoia de opozitie

Nevoia de opozitie

Consilierii locali parca au tinut sa dea joi un semnal ca este nevoie de improspatare a aerului din activitatile legislative si executive din Bacau.

Asta pare a fi concluzia dupa ce, la sedinta legislativului local, o ordine de zi pe care au figurat nu mai putin de 40 de proiecte de hotarâri au fost votate fara mari poticneli, cu majoritati de suta la suta in mai toate cazurile.

Este una dintre cele mai bogate ordini de zi intâlnite vreodata, derulata in numai doua ore, cam tot atât cât durau sedintele cu mai putine proiecte, dar unde exista si ceva opozitie.

Iar asta nu se intâmpla cu foarte mult timp in urma.

Sedinta de joi a consiliului local ne-a amintit ca acolo unde nu exista opozitie exista mari riscuri sa se produca derapaje ce pot afecta grav comunitatea.

Nu ca s-ar fi intâmplat neaparat asa ceva la ultima sedinta, dar acum, in lipsa unei opozitii, e momentul propice pentru cine ar avea gânduri necurate sa cumpere bunavointa consilierilor.

Dar presupunem ca asta nu se poate intâmpla, fiindca mizam pe buna credinta a alesilor, fiindca mai este nevoie si de avizele de legalitate ale specialistilor, in cazul in care am presupune ca in Bacau nu poate fi vorba nici de coruptie…

In Consiliul Local, PNL a avut si are majoritatea. Dar parca altul era aerul când mai existau si consilierii PSD sau UNPR, in garnitura intreaga. Se iscau de multe ori discutii abrupte si, chiar daca proiectele tot erau votate de majoritate, macar avea cine sa mai semnaleze vreo nazbâtie, vreo greseala din documente.

Acum, e liniste si pace. Cei care ar trebui sa constituie opozitia asteapta alegerile, cei aflati la putere sigur nu ar vrea sa plece.

Dar nu despre rezultatul alegerilor sau despre campanie electorala discutam, ci, dupa cum spuneam deja, de schimbarea in bine a atmosferei de lucru, fiindca nu poate fi decât in beneficiul comunitatii si mai putin in slujba orgoliilor de partid, cum se intâmpla in prezent.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri