30 aprilie 2024
SportKarting/Situatia in clasamentul CN a devenit dramatica

Karting/Situatia in clasamentul CN a devenit dramatica

Victoria lui Doru Sechelariu la Istanbul (doua manse pe locul 1 si titlul de campion al Europei de Sud-Est) i-a adus mari beneficii in Campionatul National, datorita regulilor stabilite inaintea sezonului de Federatia Romana de Automobilism, prin Comisia de Karting. Asa cum ne-a informat dl. Calin Herascu, responsabilul FRA pe linie de karting, &#8222pilotii pot sa-si adauge la zestrea de puncte din CN puncte din Campionatul Europei de Sud-Est, convertite dupa regulile din competitia noastra interna”. Masura a avut drept scop ca pilotii romani sa fie fie stimulati sa participe si la C.E.S-E, pentru a spori cota tarii noastre in acest fel de intreceri. In plus, regula ar fi putut compensa eforturile pe care unele cluburi le fac pentru a-si trimite pilotii la concursuri internationale prestigiose, cu pretul sacrificarii unor etape de campionat intern. Asta pentru ca Romania are mare nevoie de reprezentare cat mai numeroasa peste granite. Evident, in urma emulatiei sporeste si valoarea fiecarui sportiv, ceea ce este in interesul automobilismului romanesc.

Dupa un calcul inca neomologat de FRA, primii doi in clasamentul national la clasa ICA-J, Dumitru Teslari si Doru Sechelariu, ar fi despartiti acum numai de un punct. Teslari a avut cea mai buna clasare in C.E.S-E locul 3, obtinut in etapa a II-a, de la Bacau, pentru care ar primi 11 puncte. Sechelariu a castigat etapa romaneasca, dar va opta pentru cursele din Turcia, unde au fost mai multi concurenti. Asta inseamna ca va primi 20 de puncte. Dupa etapa a VI-a a CN, situatia era: 1. Teslari 34 (4 curse) 2. Sechelariu 24 (3 curse). Foarte probabil, situatia este acum: 1. Teslari 45 2. Sechelariu 44.

Etapa de la Arad, din zilele de 15 si 16 octombrie, va fi decisiva pentru stabilirea noului campion national al clasei ICA-J. Primii doi clasati nu pot termina la egalitate decat in cazuri putin posibile, in care ar termina curslee pe locuri codase. In rest, cine invinge ia titlul. Bacauanul are ascendentul moral dat de victoriile anterioare in duelurile directe contra lui Teslari, adica 8 manse din cele 10 disputate in 2005.Scris de Peter KELMANN



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri