30 aprilie 2024
ActualitateSenatorul Gabriel Berca, nominalizat ministru de Interne

Senatorul Gabriel Berca, nominalizat ministru de Interne

Presedintele PDL Bacau a fost desemnat sa preia portofoliul Internelor in noul Guvern condus de fostul director al SIE, Mihai Razvan Ungureanu. Berca urmeaza sa-l inlocuiasca in functie pe Traian Igas. Proaspatul nominalizat a declarat pentru cotidianul Desteptarea ca are 3 mari prioritati in mandatul sau, printre acestea numarându-se si organizarea alegerilor „in totala corectitudine”. In 2008, Gabriel Berca a fost, pentru jumatate de an, secretarul general al Guvernului Tariceanu.

Parlamentarul bacauan Gabriel Berca a fost nominalizat la functia de ministru al Administratiei si Internelor in noul cabinet condus de Mihai Razvan Ungureanu. Desemnarea senatorului pedelist survine unor schimbari de amploare prin care trece Executivul, odata cu depunerea mandatului de catre premierul Emil Boc. Berca il va inlocui in functie pe Traian Igas, un ministru care s-a remarcat in ultima perioada prin multiplele gafe facute.
Senatorul bacauan a declarat pentru cotidianul Desteptarea ca mandatul sau are 3 prioritati, prima dintre ele vizând organizarea alegerilor locale si parlamentare, "in totala corectitudine si ordine". Berca a adaugat ca siguranta cetateanului constituie un alt obiectiv pe care-l va urmari ca sef al MAI.
"In principiu, imi doresc sa nu mai vad oameni in uniforma care nu respecta Statul român sau institutii ale sale. Am spus ca odata cu depunerea mandatului de catre Emil Boc e mai bine sa plece tot cabinetul. Aveam nevoie de o recredibilizare masiva si eu cred ca putem sa facem performanta cu aceasta garnitura tânara. Daca va uitati, toti ministrii au in jurul a 40 de ani, iar la Revolutie aveau 20 de ani", a declarat Berca. El a adaugat ca reforma administrativa in MAI va fi continuata si ca ministerul va incerca sa limiteze discriminarile care au loc in planul administratiei locale, unde bugete de ordinul zecilor de milioane de euro sunt impartite pe criterii eminamente politice.
"In multe alte judete exista primarii cu mari probleme. Acestea trebuie sprijinite. La CJ Bacau, de exemplu, s-a luat o decizie pe care o stim cu totii. Trebuie sa gasim o solutie financiara pentru a sustine acele comune care n-au primit nimic la impartirea bugetului. Eu cred ca e o problema generalizata si nu cred ca trebuie sa mai lasam bugetele in pixul unui presedinte de CJ care imparte fondurile discretionar. Primaria Urechesti e blocata, nu mai are niciun ban", a exemplificat Gabriel Berca.

De la Prefectura Bacau in Guvernul Tariceanu



Cariera politico-administrativa a lui Gabriel Berca a debutat in 2005 când, sustinut de PNL Bacau, a preluat functia de prefect al judetului. Berca a fost prefect pâna in martie 2008 când a fost numit de primul-ministru Calin Popescu Tariceanu in functia de secretar general al Guvernului. In toamna lui 2008, Berca a demisionat din functia de secretar al Executivului pentru a candida la alegerile parlamentare. Acesta s-a impus net in colegiul 1 senatorial Bacau, candidând din partea PNL, partid pe care l-a parasit in primavara lui 2010, alaturi de deputatul Mihai Banu. Pe fondul unor divergente cu liderul PNL Bacau, Romeo Stavarache, gruparea Berca – Banu a decis sa plece din PNL, inrolându-se in PDL. Ulterior, senatorul Gabriel Berca a preluat sefia organizatiei PDL Bacau, formatiune la care s-au "asociat" alti 15 primari PNL, nemultumiti – de asemenea – de liderul PNL Bacau, Romeo Stavarache. In prezent, Berca indeplineste functia de secretar general adjunct al PDL, insarcinat cu "gestionarea" organizatiilor democrat-liberale din zona Moldovei.
Lucian Bogdanel

„In principiu, imi doresc sa nu mai vad oameni in uniforma care nu respecta Statul român sau institutii ale sale.”
Senator Gabriel Berca

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri