30 aprilie 2024
SportLupte greco-romane: Gospodin Pal Claudiu

Lupte greco-romane: Gospodin Pal Claudiu

La finalul lunii februarie, Bulgaria a gazduit turneul international U23 la lupte greco-romane Petko Sirakov &Ivan Iliev. Competitia, una foarte puternica (peste 20 de participanti la fiecare categorie de greutate si cu medaliati la Mondiale si Europene) a fost rezervata sportivilor Under 23.

La startul turneului de la Sofia s-au prezentat luptatori din Bulgaria, Japonia, Turcia, Uzbekistan, Georgia, Kazahstan sau Slovacia, România fiind reprezentata de sportivi care vor concura la Europenele U23 de la Ruse, de la finalul lunii martie, la Europenele U23 de la Bucuresti, din iunie si la Balcaniada de la Craiova, din luna octombrie. Din delegatia României au facut parte si cinci sportivi de la SCM Bacau(antrenori Catalin Matache, Ion Sarban si Sorin Tasca): Alexandru Solomon si Claudiu Pal, ambii la 60 kg, Irinel Botez la 66 kg, George Sarban la 80 kg si Razvan Bitere la 130 kg.

Cea mai buna clasare din lotul bacauan a avut-o Claudiu Pal (foto), care a cucerit medalia de bronz la 60 kg. Desi a avut de infruntat, la fel ca si ceilalti colegi de club, handicapul de vârsta, Pal (sportiv U20) a avut un parcurs extraordinar, invingând in cinci tururi adversari din Bulgaria, Kazahstan, Turcia si Slovacia.



Singura infrângere a bacauanului a venit in fata campionului Georgiei, un sportiv cu un palmares international remarcabil. De remarcat ca Pal provine, la fel ca si coechipierul sau, Alexandru Solomon, de la unul din centrele de selectie din mediul rural: Luizi Calugara- Osebiti, infiintat in 2008 de Ion Sarban si Catalin Matache.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri