3 mai 2024
ActualitatePresedintele municipalei PNL, incompatibil cu statutul de ales judetean

Presedintele municipalei PNL, incompatibil cu statutul de ales judetean


Corneliu Pricope, prins cu musca pe caciula

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a descoperit o stare de incompatibilitate in cazul consilierului judetean Corneliu Pricope (PNL). Sefului municipalei liberale i-a fost fatala perioada petrecuta in structurile de conducere ale Companiei de Apa Bacau, inspectorii ANI retinand ca functiile ocupate – administrator respectiv membru in Consiliul de Administratie al societatii – sunt incompatibile cu statutul de consilier judetean.

Inspectorii de integritate au descoperit o stare de incompatibilitate la consilierul judetean Corneliu Pricope (PNL). Acesta este acuzat ca a incalcat prevederile legale ce reglementeaza transparenta in exercitarea atributiilor si functiilor publice. Penelistului i-a fost fatala perioada petrecuta in structurile de conducere ale Companiei de Apa Bacau – 13 martie 2009 – 24 noiembrie 2009 – ANI ajungand la concluzia ca functiile detinute in societate – administrator, respectiv membru al CA – sunt incompatibile cu statutul de consilier judetean, dobandit in urma alegerilor locale din vara lui 2008. Mai mult, inspectorii ANI au propus decaderea lui Pricope, pe o perioada de 3 ani, din dreptul de a mai exercita functii cu caracter public. Liberalul a declarat pentru cotidianul Desteptarea ca a mai fost cercetat de ANI si acum 2 ani, dar ca nu ar fi primit niciun raspuns din partea Agentiei. „Am primit si eu informarea ca as fi cercetat, dupa care am formulat un raspuns. Nu am mai primit nicio instiintare din partea ANI. Opinia mea este ca ANI incalca legea pentru ca au continuat cercetarile fara sa ma mai instiinteze. In 2009 m-au mai intrebat, le-am dat un raspuns si nu mi-au mai transmis nicio instiintare. In decembrie 2010, de Mos Craciun si luna cadourilor, mi-au trimis o scrisoare ca ma cerceteaza in baza noii legi de functionare a ANI. Nu stiam ca au dat o decizie, acuma aflu. Voi contesta decizia, atat timp cat am primit aviz juridic atat din partea CJ, cat si a CL sau a Companiei de Apa la data ocuparii functiilor”, a afirmat Pricope.

„Se va ocupa secretarul”



Potrivit presedintelui CJ Bacau, Dragos Benea, situatia lui Pricope va fi analizata de compartimentul juridic al institutiei. „O sa se ocupe de aceasta problema secretarul Bruma. Nu sunt jurist ca sa ma ocup de astfel de cazuri. Nu m-am ocupat si nici nu ma voi ocupa de analizarea acestor situatii”, a afirmat Benea. Prefectura a intrat si ea pe fir, cerand informatii suplimentare din partea CJ. „Este o decizie publica a ANI care a constatat o stare de incompatibilitate la un consilier judetean. Fata de situatia creata am solicitat informatii din partea compartimentului juridic al CJ si masuri in consecinta”, a declarat prefectul Constantin Scripat.

„Cel mai bun produs al PNL Bacau”

Corneliu Pricope este directorul Agentiei de Dezvoltare Locala Bacau. Din septembrie 2009, Pricope este presedintele organizatiei municipale a PNL, in urma unui scrutin cu cantec care i-a adus in postura de vicepresedinti pe Liviu Goian, Ilie Birzu, Constantin Giosanu si Radu Ababei. Din postura de „cel mai bun produs al PNL Bacau”, Pricope a candidat la alegerile parlamentare din toamna lui 2008 in Colegiul nr. 9 de deputati, unde l-a infruntat pe liderul PSD Bacau, Viorel Hrebenciuc.
Lucian Bogdanel

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri