30 aprilie 2024
Economie500 de euro pe hectar pentru castravetii românesti

500 de euro pe hectar pentru castravetii românesti

Fermierii bacauani care vor produce castraveti destinati procesarii pot obtine circa 500 de euro pe hectar prin intermediul platilor cuplate. Insa, pentru aceasta, agricultorii trebuie sa cultive soiuri autohtone, certificate oficial.

Din categoria principalelor soiuri autohtone de castraveti care pot fi cultivate de legumicultori face parte Ierprem – un soi timpuriu, cu fructe de tip cornison de calitate foarte buna, nefiind amar, de culoare verde, cu broboane, cu greutatea fructului de 100-120 de grame.

Urmatorul este soiul de castraveti Triumf F1 – hibrid tip cornichon – timpuriu, recomandat cultivarii in spatii protejate si câmp deschis, pentru industrializare si consum in stare proaspata. Hibridul are o toleranta foarte buna la atacul agentilor patogeni, este perfect adaptat la conditiile agro-pedologice ale zonei si dispune de un potential de productie de 45 tone/ha din care 90% clasa I.



De asemenea, soiul de castraveti de câmp Slanic este un alt soi de tip cornichon, destinat pentru câmp deschis, sera, solar, prezinta toleranta mare la Pseudomonas syringae v. Lachrymans, Erysiphe cichoriacearum, Corynespora melonis, CMV, si are un potential de productie de 50–55 tone/ha. In fine, soiul de castraveti Mapamond are un potential de productie de 50-60 tone/ha si prezinta o calitate foarte buna, nefiind amar.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri