Isteria creata de neidentificarea sursei de contaminare cu bacteria E.coli a afectat si vanzarile de legume in Bacau, dar nu intr-atat incat sa fie raportate pierderi masive in randul producatorilor agricoli bacauani. "Avem in judet producatori de castraveti in solarii, dar nu au contracte semnificative ci desfac pe piata libera", a explicat Ioan Chiriac, directorul Directiei pentru Agricultura Bacau, care sustine ca vanzarile "au scazut pe fondul acestei psihoze. Nu exista un pericol real pentru consumatori". De la 3-4 lei pe kilogram cat erau in urma cu cateva saptamani, castravetii au ajuns sa coste in pietele bacauane intre 1 si 1,5 lei, rosiile au coborat la 3-4 lei, salata verde – 1 leu, ceapa verde – 1 leu legatura, la fel si ridichile, in timp ce varza costa pana la 1,5 lei la kilogram. Nici testele efectuate de catre inspectorii sanitar-veterinari nu au indicat contaminari. "S-au facut mai multe controale la sectorul legume, dar si investigatii. Nu am avut rezultate care sa indice contaminarea cu E.coli pana in acest moment", a declarat dr. Gheorghita Vlad, purtator de cuvant al Directiei Sanitar-Veterinare Bacau. Pentru a evita imbolnavirea suntem sfatuiti sa respectam regulile de igiena alimentara si personala. Este obligatorie spalarea sub jet de apa a legumelor si fructelor si depozitarea carnii proaspete separat de alte alimente. (A. Gavrila)















