30 aprilie 2024
Top StoryAlte cinci puncte termice au fost oprite in Bacau

Alte cinci puncte termice au fost oprite in Bacau

Avaria produsa in reteaua de distributie a agentului termic, pe strada Oituz, la nr. 61, ridica mai multe probleme decât s-ar fi asteptat echipele de interventie. Daca initial, luni au fost oprite 24 de puncte termice (PT) din oras, marti dimineata a mai fost sistat agentul termic in alte cinci PT-uri.

“Este vorba despre PT 9, PT 11, PT 16, PT 30 si PT 31. Echipa de interventie ne-a comunicat ca se impune sistarea de agent termic si in aceste zone intrucât nu tin vanele in unele zone. Lucrarea este una complexa, pentru ca avaria a fost descoperita pe ramura Sofert si tocmai din aceasta cauza s-a impus sistarea agentului termic in jumatate de oras”, declara Narcisa Antoneac, purtator de cuvânt la Thermoenergy Group SA Bacau.

La fata locului, pe strada Oituz, in dreptul Crucii Rosii Bacau, o echipa de muncitori lucra la foc continuu. Unii in subteran, unde decupasera o parte din conducta de mari dimensiuni avariata, iar altii munceau la suprafata, unde masurau si taiau dintr-o alta bucata de conducta “capacul” ce trebuia sudat la conducta avariata. Echipa de interventie a preconizat ca avaria va fi remediata pâna pe 4 martie 2015, iar programul de furnizare va reveni la normal.



“A ruginit conducta si a cedat la presiune. S-a infiltrat apa printre placile canalizarii, iar sarea folosita la deszapezire si-a pus si ea amprenta si a macinat fierul. Lucrarea va fi definitivata in cursul zilei de astazi (marti, n.r.), insa, agentul termic va ajunge din nou in casele oamenilor in noaptea de 3 spre 4 martie, pentru ca dureaza câteva ore reumplerea instalatiilor”, a spus seful de echipa care coordona lucrarea. Pentru ca muncitorii sa poata lucra in canalizare, au fost golite instalatiile care fac legatura cu reteaua principala.

“Când sunt lucrari de mari dimensiuni se golesc instalatiile prin niste guri speciale. Una dintre ele este la intersectia strada 9 Mai cu strada Miorita, iar alta este in incinta Parcului Cancicov, paralel cu strada Garii. Robinetii de aici au fost deschisi pentru evacuarea apei de pe conducte. Temperatura din canalizare este extrem de mare si trebuie facuta aerisirea pentru a se putea interveni”, a declarat Narcisa Antoneac, purtator de cuvânt la Thermoenergy Group SA.

Aburul impins de vânt pe strada Garii i-a incurcat pe soferii aflati in tranzit, obligându-i sa reduca simtitor viteza. Din cauza problemelor existente pe Oituz 61, nu primesc apa calda si caldura peste 3.500 de familii racordate la sistemul centralizat de furnizare a agentului termic.

Sunt direct afectati bacauanii care locuiesc pe strazile Letea, Carpati, Bucegi, Garofitei, Castanilor, Marasesti, Milcov, Alecu Russo, Republicii, Bistrita Lac, Garii, Oituz, Stefan cel Mare si cartierul Nord.

[wonderplugin_gallery id=”181″]

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri