30 aprilie 2024
CulturăA inceput cea de-a VI-a editie a Festivalului Neghinita

A inceput cea de-a VI-a editie a Festivalului Neghinita

Festivalul National de Teatru, Muzica si Dans pentru Copii “Neghinita”, a luat startul vineri, 24 octombrie, cu sectiunea muzica usoara.

Participantii au fost impartiti pe categorii de varsta, primii intrati pe scena fiind cei de la 5-7 ani. Au urmat concurentii de la categoriile 8 ani, 9 ani si cei de la 10-11 ani.

Sambata, 25 octombrie, vor evolua concurentii de la categoriile de varsta 12-13 ani, 14-16 ani si 16-18 ani.



In total la sectiunea muzica usoara sunt inscrisi 140 de copii.

Juriul acestei sectiuni este format din: Paula Seling- interpreta muzica usoara, Mihai Alexandru- compozitor si membru UCMR, Oana Andra Petrovich- prim solista a Operei Nationale Bucuresti, doctor in muzica, Veronica Demenescu- conferentiar universitar doctor la Societatea Internationala de Studii Muzicale Timisoara, Inesa Bobeica- director adj. Teatrul de Opera si Balet “Maria Baiesu” si director al Festivalului International de Interpretare Vocala “Marul de Aur” Chisinau, Claudiu Bulete- compozitor, Antonela Leahu- profesor si director adj. al Colegiului National de Arte “G. Apostu” Bacau, Marinela Potarniche- profesor la Scoala Populara de Arta si inspector la I.S.J. Bacau.

Festivalul se desfasoara la Teatrul Municipal Bacovia si este organizat de Fundatia Teatrala “Neghinita” si Consiliul Judetean Bacau.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri