aAm dat un telefon la biroul de marketing Pambac cu doua luni in urma, iar raspunsul a fost: aeste igienic, o sa rezolvama. Oare cat mai sfideaza SC Pambac populatia Bacaului cu eticheta lipita direct pe paine? Protectia Consumatorului nu a sesizat acest lucru? Toti cumparatorii comenteaza in magazine, nimeni nu are curajul sa faca o sesizare. Poate cu ajutorul ziarului dumneavoastra se trezeste cineva.”
Locuitor al orasului Bacau
Incepand cu 2 noiembrie 2009, societatea bacauana de panificatie PAMBAC a scos pe piata franzela etichetata. Masura luata de producatori nu este pe placul bacauanilor. Trustul Media Desteptarea a primit o sesizare prin care un cetatean este total nemultumit de faptul ca eticheta este lipita direct pe produs, un lucru neigienic, considera acesta.
Decizia de etichetare a intregii cantitati de franzela fabricata de societatea bacauana de panificatie a fost luata ca urmare a cazurilor de evaziune fiscala cu care s-a confruntat in ultimii ani. Tot mai multe firme producatoare comercializeaza produsele sub numele societatii PAMBAC. Reprezentantii acesteia lucreaza deja la imbunatatirea actualului sistem de personalizare si spera ca varianta finala sa fie aplicata in cel mai scurt timp. aSpecialistii din cercetare si productie analizeaza in acest moment trei tehnici diferite de personalizare a franzelei, prin alte metode decat etichetarea. Cel mai probabil vom mege pe varianta inscriptionarii direct pe paine cu ajutorul laserului”, a declarat Alin Giurea, director general Pambac.
Protectia Consumatorului Bacau incearca sa gaseasca o solutie pentru aceasta problema. aIn luna noiembrie a fost primita o sesizare referitoare la un producator de paine care a procedat la lipirea unor etichete care provoaca disconfort si nu au garantia ca sunt si igienice. Am vorbit cu acesti operatori de servicii sa gaseasca alta solutie de identificare, prin matritare sau alte solutii tehnice de care dispun.
[ad#stire]Noi vom continua discutiile cu acestia pana vom gasi o solutie cat mai buna”, a declarat Toader Fratila, director CJPC Bacau.
Etichetele lipite pe produs sunt igienice iar modalitatea de aplicare nu afecteaza in niciun fel calitatea produsului. aEtichetele sunt produse din hartie fabricata in conformitate cu parametrii de igiena stabiliti de normele internationale, fiind recomandate pentru utilizarea in contact direct cua produsul. Eticheta este aplicata in conditii de igiena maxima inainte de intrarea franzelei in cuptor, iar lipirea se face doar cu apa”, a mai adaugat Alin Giurea. Societatea de panificatie doreste sa se asigure ca in magazine consumatorii vor cumpara produsele in cunostinta de cauza si sa elimine astfel posibilitatea de copiere si vanzare a altor produse decat cele fabricate de Pambac. Directia de Sanatate Publica da asigurari ca eticheta de pe painea Pambac nu pune in pericol sanatatea consumatorilor. aEste un tip de colant care se lipeste pe painea pusa la dospit si care nu influenteaza produsul nici bacteriologic, nici chimic, ne-a declarat dr. Marin Bustuc, director adjunct al DSP. De altfel, eticheta se indeparteaza, fiind vizibila.”
Sinziana Filimon, Doina Mincu















