30 aprilie 2024
ActualitateInedit / „Bacovia”, prima intreprindere universitara

Inedit / „Bacovia”, prima intreprindere universitara

Pentru a reusi sa iasa din zona gri, pentru a continua lupta de supravietuire in conditiile de permanenta recesiune a ultimilor ani, pentru continuarea activitatii didactice, Universitatea „George Bacovia” a luat o decizie importanta: a cumparat o intreprindere. Din luna iulie, institutia bacauana a investit in aceasta firma – agentia de turism „Terra Nova”, situata in Top 500, si in acest fel va putea asigura practica pentru studenti (care vor fi angajati in aceasta intreprindere pe toata perioada studiilor), iar din profitul obtinut se vor asigura burse de studiu.

„Toata vara, intreaga echipa de conducere a universitatii a muncit la acest proiect. Am colaborat cu Victor Velter, specialist in cercetare, dezvoltare si inovare, am fost la Institutul Român pentru Studii si Cercetari Avansate de drept privat, unde ne-am intâlnit cu presedintele Florin Colceag, am fost si la Centrul de Dezvoltare Socio-profesionala, Calitate si Durabilitate de la Bucuresti, pentru a vorbi cu specialisti in dezvoltatea activitatii de turism.

Toate aceste demersuri au fost pentru a dezvolta aceasta achizitie in domeniul Economiei serviciilor, comertului si turismului, specializare predata si la noi in universitate, ce va sustine in paralel si specializarile in Management si Drept. Devenim astfel o universitate antreprenoriala, prima intreprindere universitara bacauana.”
prof.univ.dr. Dumitru Bontas, membru in Consiliul Fondatorilor Universitatii „G.Bacovia”



Despre aceasta inedita investitie au aflat ieri studentii universitatii, alaturi de toti invitatii, autoritati locale si judetene, odata cu cea de-a 23-a deschidere oficiala a unui nou an academic. S-au inscris circa 300 de studenti “boboci”, iar in total institutia de invatamânt superior are in jur de 1.000 de studenti.

Universitatea „George Bacovia” are in oferta educationala specializari raportate la cerintele actuale ale pietei de munca, respectiv: pentru studii de licenta – Finante si banci, Economia comertului, turismului si serviciilor, Management si Drept, iar pentru programe de master – Management financiar contabil, Diagnostic financiar si auditul firmei, Managementul afacerilor, Managementul institutiilor din administratia publica, Management – marketing si Marketing in afaceri.

„Suntem o universitate mica, dar tânara, in care pretentiile sunt foarte mari in ceea ce priveste rezultatele. Sper ca cei care acum au pasit pentru prima data in aceasta institutie sa priveasca spre tot ce am realizat pâna acum si sa se ridice la aceste pretentii. ”
prof.univ.dr. Tatiana Puiu, rector Universitatea “G.Bacovia” Bacau

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri