În judeţul Bacău, în perioada sărbătorii Rusaliilor, peste 900 de poliţişti vor fi la datorie pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice şi apărarea patrimoniului public şi privat.
Poliţiştii vor fi prezenţi pe principalele artere rutiere, în zona lăcaşurilor de cult, a staţiunilor turistice şi în zonele de agrement, pentru prevenirea oricăror evenimente neplăcute.

În această perioadă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău a luat o serie de măsuri suplimentare pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică.

Astfel, în perioada 07- 09 iunie a.c., 945 de poliţişti de ordine publică, investigaţii criminale, investigarea fraudelor şi poliţire rutieră vor acţiona pentru prevenirea producerii oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor.

Pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi prevenirea accidentelor, pe lângă prezenţa activă în trafic, poliţiştii vor acționa pe 10 tronsoane de drumuri naționale cu autospeciale dotate cu aparate de măsurare a vitezei.

De asemenea, poliţiştii vor asigura desfăşurarea în siguranţă a manifestărilor religioase şi cultural – artistice și sportive, acţionându-se pentru prevenirea furturilor din buzunare, poşete, genţi, a celor din autoturisme, precum şi a tâlhăriilor. Sunt în atenţie zonele turistice şi de agrement şi lăcaşurile de cult din judeţul Bacău, unde se preconizează prezenţa unui număr însemnat de persoane.

Pentru a evita producerea unor evenimente nedorite în această perioadă polițiștii băcăuani adresează cetățenilor căteva sfaturi menite să conducă la prevenirea furturilor din locuințe, autoturisme, buzunare, genţi și poşete:

– la plecarea de la domiciliu (indiferent de perioada de timp) închideţi bine toate căile de acces în locuinţă!
– nu lăsaţi, la vedere, în autoturisme bunuri de valoare, bunuri care pot atrage atenţia, obiecte de îmbrăcăminte sau bani!
– nu lăsaţi în autoturisme documentele personale sau ale maşinii!
– nu păstraţi sume mari de bani asupra dumneavoastră!
– daţi atenţie deosebită bagajelor de mână, poştelor, genţilor pe care le aveţi, în special în zone aglomerate!

De asemenea pentru a preveni victimizarea dumneavoastră prin săvârșirea unor infracțiuni cu violență, vă recomandăm:

– nu proferaţi injurii şi nu încurajaţi violenţa, acestea sunt cauze care duc la declanşarea unor conflicte ce pot degenera în violenţe!
– nu vă faceţi singur dreptate lovind adversarul, aceste gesturi pot avea uneori consecinţe grave!
– evitaţi persoanele irascibile, puse pe harţă, evitaţi orice conflict cu acestea, nu-i jigniţi şi nu-i încurajaţi!

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, poliţiştii rutieri vă sfătuiesc să respectaţi limitele legale de viteză, stabilite pe sectoarele de drum pe care le parcurgeţi, să nu vă angajaţi în depăşiri decât după ce v-aţi asigurat că puteţi face această manevră în condiţii de siguranţă şi nu conduceţi autoturisme sub influenţa băuturilor alcoolice!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ