În vederea creșterii capacității de reacție și răspuns în cazul situațiilor de urgență și a dezastrelor colective, Serviciul Județean de Ambulanță Bacău, la fel ca multe alte orașe din țară, a primit autospeciale noi. Este vorba de 9 ambulanțe tip B 4×2, achiziționate prin Programul POR. Acestea sunt dotate cu toate echipamentele necesare pentru intervențiile în caz de urgență și pot fi folosite atât de medici, cât și de asistenții medicali.

„Deja se face instruirea personalului pe aceste noi ambulanțe, care vor fi apoi distribuite în teritoriu, în substațiile noastre din Onești, Moinești, Comănești, Buhuși, Podu Turcului și Tg. Ocna. Aceste ambulanțe nu sunt neapărat suplimentare față de cele pe care le avem deja, nu înlocuiesc ambulanțele vechi, unele dintre ele care ar trebui casate pentru că au foarte mulți kilometri parcurși. Mai avem nevoie de astfel de dotări, dar acest lucru înseamnă și suplimentare de personal, deoarece și solicitările au crescut foarte mult. Totul se va analiza însă, anul viitor. Important este că au venit aceste mașini noi, care ne ajută foarte mult, atât pe noi, cât și pe băcăuanii cărora le acordăm asistență medicală.”
Dr. Aura Crețu, director Serviciul Județean de Ambulanță Bacău

La finele anului mai este așteptată să ajungă la Stația centrală din Bacău încă o ambulanță, tot de tip B, dar 4×4. La nivel național s-au distribuit în total 420 de ambulanțe. Dintre acestea, 56 sunt pe Regiunea Nord-Est (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Iași).


PUBLICITATE